NHL:n topit ja flopit: Suomalaisvahdin pitkä piina päättyi tarunhohtoiseen paluuseen

MTV Sport listaa joka maanantai NHL:n onnistujat ja epäonnistujat.

Viime viikko muistetaan etenkin suomalaisvahti Niklas Bäckströmin ikimuistoisesta paluusta kaukaloihin. Sidney Crosby ja Pittsburgh Penguins ovat kovassa vireessä.

TOP5

1. Niklas Bäckström, Calgary Flames

Bäckströmin paluu tositoimiin yli vuoden tauon jälkeen sunnuntaina on ehdottomasti tämän viikon ykkösjuttu. Eikä HIFK-kasvatti pelannut vain osallistuakseen, vaan hän torjui heti 4-1-vierasvoiton Montrealista kirjaten 21 torjuntaa. Minnesotassa suomalainen jäi sivuraiteille, mutta siirtotakarajalla tullut kauppa voi hyvinkin pelastaa Bäcktrömin uran.

2. Pittsburgh Penguins

Pittsburgh on tällä hetkellä koko liigan kuumin joukkue. Penguins on voittanut jo kuusi kertaa putkeen ja se on noussut jo itäisen konferenssin sijalle kolme. Vielä jokin aika sitten näytti siltä, että Penguins jää pudotuspelien ulkopuolelle, mutta nyt joukkueella on varaa jopa hieman hävitäkin, eikä mahdollisuudet kevään huipennukseen koe silti kovaa kolausta.

3. Los Angeles Kings

Kings vaikuttaa vuodesta toiseen olevan kevään joukkue. Vahvaan kiekonhallintaa pelinsä perustava lännen jätti on voittanut neljä voittoa putkeen ja samalla varmistui lopullisesti myös pudotuspelipaikka. Yhdenkään seuran toimistolla ei haluta pudotuspeleissä vastaan loistavasti rasvattua Kingsin koneistoa.

4. Colorado Avalanche

Colorado on niin ikään kuumassa iskussa ja kaiken lisäksi vielä täysin oikeaan aikaan. Avs tavoittelee pudotuspelipaikkaa kivikovassa läntisessä konferenssissa ja porskuttaa kolmen voiton putkessa. Joukkueen pudotuspelipaikka on vielä kaikkea muuta kuin varma, mutta voittojen putki tuli silti oikeaan saumaan. Mikkel Bödker oli loistava hankinta. Tanskalainen on ampunut kolmeen edelliseen peliin tehot 2+2.

5. Sean Monahan, Calgary Flames

Calgaryn nuori tähti pelasi melkoisen viikon. Neljän ottelun jaksolla syntyi tehot 5+2. 21-vuotias lupaus on lähellä uransa parasta kautta, kun tällä kaudella on syntynyt jo 26 maalia. Monahanin yhden kauden ennätys 31 osumaa on siis enää vain viiden kihauksen päässä.

FLOP5

1. Vancouver Canucks

Nyt sen uskaltaa jo varmana julistaa: Canucksin kausi päättyy runkosarjaan. Viime viikko toi tilille pelkkiä tappioita ja yhteensä tappioputki venyi jo neljän ottelun mittaiseksi. Canucksin toimistolla voidaan alkaa keskittyä jo ensi kauden rakentamiseen.

2. Boston Bruins

Myös Bruinsin viikko meni penkin alle. Joukkue on menossa pudotuspeleihin, mutta viime viikko oli silti selvä askel taakse. Bostonin peli oli viime viikolla silmiin pistävän tehotonta, sillä joukkue sai aikaiseksi viime viikolla vain kolme maalia. Surkein esitys nähtiin Anaheimia vastaan, kun Ducks murskasi bostonilaiset 0-4-lukemin.

3. Zdeno Chara, Boston Bruins

Bostonin kapteenilla on menossa harvinaisen pitkä kuiva kausi. Hurjan lämärin omaava slovakki ei ole tehnyt nimittäin pistettäkään edellisiin 14 otteluun. Toki Charan arvo mitataan monessa muussakin kuin pisteissä, mutta joukkueen hävitessä otteluita pisteettömyyttäkään on vaikea antaa anteeksi. Ura selvästi jo laskusuunnassa.

4. Artemi Panarin, Chicago Blackhawks

Blackhawksin kausi tullaan muistamaan vielä pitkään Patrick Kanen, Artemi Panarinin ja Artjom Anisimovin johtamasta ketjusta. Viime viikolla Panarin näytti kuitenkin tavalliselta kuolevaiselta ja on saanut edellisiin viiteen ottelua tehtyä vain yhden pisteen. On mielenkiintoista nähdä, miten nuori venäläinen pärjää raakalaismaisessa pudotuspelimaailmassa.

5. Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings

35-vuotias ruotsalainen on ollut tehoton viime aikoina. Zetterberg on saanut iskettyä vaivaiset kolme tehopistettä edellisiin 14 otteluun, mikä on hänen tasoiseltaan pelaajalta heikko suoritus. Zetterbergin kokemus on tehottomuudesta huolimatta kaikki kaikessa Red Wingsille.

Lue myös:

    Uusimmat