NHL:n topit ja flopit: Suomalainen ykköskierroksen varaus lunasti odotuksia

MTV Sport listaa tuttuun tapaan joka maanantai jääkiekkoliiga NHL:n onnistujat ja epäonnistujat.

Anaheim Ducksille ei näy vieläkään pysäyttäjää ja viikko sujui erinomaisesti myös viime kesän finalistilta Tampa Baylta. Joel Armia räväytti puolestaan kunnolla viime viikolla.

TOP5

1. Anaheim Ducks

Ducks on voittanut hurjat kahdeksan ottelua putkeen. Anaheimin uuden tulemisen kasvot on ollut kapteeni Ryan Getzlaf, joka on ollut oivassa vireessä. Järeä kanadalainen on tehnyt edellisiin 11 otteluun tehopisteet 5+12. Viime viikko oli onnistunut myös Corey Perrylle, joka ampui kolme maalia. Suomalaispuolustaja Sami Vatanen säesti kolmella syöttöpisteellä. Ducks on voittanut alkukauden vaikeudet ja näyttää nyt todellista tasoaan.

2. Filip Forsberg, Nashville Predators

Nashvillen ruotsalaistähti pelasi ikimuistoisen viikon. Keskiviikkona syntyi hattutemppu Toronton verkkoon ja lauantaina St. Louisia vastaan toistui sama temppu. Näin ollen koko viikon tehoiksi muodostui 6+1. Viime kaudella läpilyönyt ruotsalainen ei ole kärsinyt toisen kauden kirouksesta, vaan hän on jälleen matkalla 60 pisteen kauteen. Nashvillelle Forsberg on kultaakin arvokkaampi.

3. Joel Armia, Winnipeg Jets

Porilaislähtöinen Armia nousi viime viikolla vihdoin NHL:n huippukoosteiden kuumimmaksi nimeksi. Armia värkkäsi ottelussa Dallasia vastaan tehot 2+1 ja toinen osumista oli todella upeaa katsottavaa. Porilainen veivasi koko Dallasin pakiston nippuun ja laittoi kiekon komeasti häkkiin. Ykköskierroksen varauksen ura on edennyt linkuttamalla eteenpäin, mutta tällä kaudella Armia on vihdoin saanut vastuuta Jetsissä. Armia pelaa tätä nykyä monipuolisempaa peliä kuin mitä SM-liigassa totuttiin näkemään.

4. Tampa Bay Lightning

Viime kauden finalisti on äitynyt hirmuiseen vireeseen. Tampa on voittanut jo kuusi ottelua putkeen ja on heti Anaheimin jälkeen liigan kuumin joukkue. Viime viikolla tahtipuikkoa heiluttivat kapteeni Steven Stamkos (2+2) ja Ryan Callahan (2+3).

5. Nick Foligno, Columbus Blue Jackets

GM Jarmo Kekäläisen timantti oli viime viikolla erinomaisessa vireessä ja nakutti kahteen edelliseen otteluun tehot 3+2. Columbus myös päätti joukkueena viikon hienosti kahteen voittoon. New Jersey kaatui peräti 6-1 ja Florida 4-3.


FLOP5

1. Arizona Coyotes

Arizona on hävinnyt nyt kuusi ottelua putkeen ja taitaa olla niin, että tämä tappioputki päätti lopullisesti joukkueen taistelun pudotuspelipaikasta. Matkaa viivaan on kertynyt jo kahdeksan pistettä. Kurjaa joukkueen kannalta on, että viime viikolta löytyy peräti kolme vain yhden maalin tappiota.

2. New Jersey Devils

Tilanne ei ole pudotuspelejä ajatellen vieläkään toivoton, mutta viikon päättäneet kaksi tappiota tulivat ikävään saumaan. Tampa Bay ryöpytti viikonloppuna kotihallissa Devilsiä 4-0, mutta karmein esitys oli edellinen ottelu Columbusta vastaan. "Sinitakit" kävelivät Devilsin yli 6-1-lukemin. Edellisiin 10 otteluun Devils on napannut vain neljä voittoa, mikä kertoo alavireestä. Heikko kauden loppu on vetämässä pirteän kauden viemäristä alas.

3. Calgary Flames

Viime kausi oli sittenkin vain tähdelento. Flames on pelannut heikon kauden ja pudotuspelit jäävät auttamatta haaveeksi. Viime viikko tuotti pelkkiä tappioita ja tappioputki venyi samalla neljän ottelun mittaiseksi.

4. Kyle Turris, Ottawa Senators

Maalitykki on hiipunut pahemman kerran. Suomalaista ABC-ruokaa arvostellut hyökkääjä on pelannut edelliset 11 ottelua ilman tehopisteitä. Parhaalla NHL-kaudella on syntynyt 64 pistettä, mutta tällä kaudella kasassa on vain 30 pinnaa.

5. Milan Lucic, Los Angeles Kings

Myös Los Angelesin järkäleen pistetehtailu on ollut viime ajat umpijäässä. Isokokoinen tähtipelaaja vaeltaa varjojen mailla. Kanadalainen on jäänyt ilman maaleja jo kahdeksan ottelua putkeen.

 

Lue myös:

    Uusimmat