NHL:n topit ja flopit: Kurssinsa kääntäneellä Minnesotalla uusi suomalaistykki

MTV Sport listaa perinteiseen tapaan joka maanantai jääkiekon NHL:n viikon onnistujat ja epäonnistujat.

Viime viikko muistetaan Minnesota Wildin uudesta tulemisesta. Sensaatiomaisesti pelannut New Jersey Devils on puolestaan vaikeuksissa. Toronton suomalaishyökkääjä Leo Komarov hölmöili.

TOP5

1. Minnesota Wild

NHL:n "suomalaisjoukkue" antoi päävalmentaja Mike Yeolle kenkää ja tilalle tullut John Torchetti sai joukkueeseen heti ryhtiä. Wild oli voittanut juuri ennen Yeon potkuja vain yhden ottelun 14:sta, mutta viime viikolla joukkue voitti kaikki neljä peliään. Lisäksi viikko päättyi komeaan voittoon Chicagosta ikimuistoisesta ulkojääpelissä. Ja mikä meikäläisittäin parasta, tämä kaikki on tapahtunut suomalaisten johdolla. Harvoin tehoilla mässäilevä Erik Haula nakutti viikkoon pisteet 2+5, Mikko Koivu 1+3 ja Mikael Granlund kahteen edelliseen otteluun 1+1. Hienoa!

2. Anaheim Ducks

Ducks pelasi Minnesotan tavoin loistavan viikon. Ankkalauma keräsi viime viikolla pelkkiä voittoja ja yhteensä voittoputki on neljän ottelun mittainen. Ryan Getzlaf on ollut kapteenin arvoinen ja näyttänyt jäällä esimerkkiä. Getzlaf on takonut edellisiin kahdeksaan otteluun tehot 4+9. Myös suomalaispuolustaja Sami Vatanen on kauppahuhujen keskellä todistellut kiitettävästi arvoaan seuralle. Samin viiden ottelun saldo mukava 2+3.

3. St. Louis Blues

Myös St. Louis kuuluu NHL:n kuumimpien joukkoon. Blues on voittanut jo viisi ottelua putkeen ja viime viikko tuotti neljä voittoa. Jaden Schwartz on ollut viime aikoina näkyvin hahmo. Hän on tykittänyt viiteen edelliseen peliin neljä maalia ja kirjauttanut yhden syötön. Myös maalivahti Brian Elliot on ollut vakuuttavassa vireessä.

4. Tampa Bay Lightning

Tampalla on ollut tällä kaudella vaikeampiakin jaksoja, mutta juuri nyt viime vuoden finalistin peli kulkee. Salama on iskenyt jo kolme voittoa putkeen. Erityisen vakuuttava oli esitys lauantaina Pittsburghia vastaan. Tampa on noussut jälleen pudotuspelitaisteluun, ja on helppo uskoa, että joukkueella on jälleen edessään pitkä kevät.

5. Jason Pominville, Minnesota Wild

Minnesotan maalitykki on ollut pitkiä jaksoja kaukana omasta parhaasta tasostaan, mutta viime viikko saattoi olla käänteentekevä. Minnesotan laituri ampui kolme maalia ja kirjautti myös kolme syöttöpistettä. Pominvillen käyrä näyttää nyt ylöspäin, josta voi seurata erinomaisia asioita koko joukkueelle. Luontainen maalintekotaito kun ei ruostu ja itseluottamuksella tehdään paljon maaleja.

FLOP5

1. Leo Komarov, Toronto Maple Leafs

"Leksa" on yleensä rehti, mutta kovaa pelaava pelaaja, mutta viime viikolla sattui ylilyönti, joka johti kolmen ottelun pelikieltoon. Komarov taklasi New York Rangersin kapteenia Ryan McDonaghia suoraan kyynerpäällä päähän. McDonagh oli juuri toipunut aivotärähdyksestä, joten Rangers-leiri kävi ymmärrettävästi kuumana. Ei näin, Leo!

2. New Jersey Devils

Devilsin kausi on ollut keskinkertaisella materiaalilla erinomainen ja pudotuspelipaikka oli jo tovin ulottuvilla, kunnes viime viikko antoi haaveille takapakkia. Devils hävisi kaikki viikon ottelunsa ja syöksyi kolmen tappion putkeen. Pudotuspelit on jälleen vaarassa jäädä haaveeksi. Devils on pelannut edellisen kerran jatkopelejä keväällä 2012, kun se eteni aina Stanley Cup-finaaleihin asti.

3. Dallas Stars

Dallas on kuulunut koko kauden liigan tasaisimpiin suorittajiin, mutta viime viikko meni vihkoon. Stars hävisi neljästä ottelustaan kolme ja mikä pahinta, kolme tappiota tuli putkeen. Pudotuspelipaikka on selviö, mutta viime viikon otteet antoivat aihetta kysymykseen: onko Stars sittenkään valmis menestymään vielä tällä kaudella?

4. Edmonton Oilers

Liigan heikoimpia joukkueita tällä hetkellä. Kuten jo syksyllä oli odotettavissa, Oilersin kauden ainoa valopilkku on Connor McDavid, jonka panoksesta menestys ei ole jäänyt kiinni. Supertulokas nakutti viiteen edelliseen peliin vakuuttavat tehot 3+5, mutta Oilers häviää siitä huolimatta. "Öljymiehet" ovat jälleen neljän ottelun tappioputkessa. Oilersin pelejä kannattaa silti seurata juuri McDavidin takia.

5. Vancouver Canucks

Viikko päättyi iloisesti 5-1-voittoon Coloradosta, mutta sitä ennen ehti tulla neljä tappiota putkeen ja kaiken lisäksi kaikki tappiot tulivat 2-5-lukemin. Se kertoo kaiken olennaisen. Tällä hetkellä on hyvin vaikea nähdä, että uudelleenrakennusvaiheessa oleva kanadalaisjoukkue pelaisi kevään lopputansseissa.

Lue myös:

    Uusimmat