NHL:n suomalaisvahti loisti kovassa kilpailutilanteessa: ”Hän piti meidät pelissä”

Harri Säteri onnistui otteillaan pitämään uuden NHL-seuransa Detroit Red Wingsin pystyssä harjoituskauden 3-2-voitossa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Säterille 29 torjuntaa tuottanut ilta oli ensimmäinen täysi ottelu Red Wingsin maalilla. Viime kaudella Florida Panthersissa pelannut Säteri oli esitykseensä tyytyväinen.

– Se oli mielestäni hyvä. Ensimmäinen täysi ottelu. Yleisesti se tuntui hyvältä, vaikka vielä on töitä tehtävänä ennen kauden alkua. Tunnen oloni kotoisammaksi jäällä, Säteri kommentoi Detroitin nettisivuilla.

– Hukkasin (laukaisu-)kulmani pari kertaa ja välillä olin liian kaukana maalista ja välillä liian syvällä. Perus maalivahtihommia, hän kertoi kehityskohteistaan.

Bernierin hankinta samana päivänä

Kesällä sopimukseen seuran kanssa tehnyt Säteri joutuu kamppailemaan kovasti paikasta auringossa, sillä hänen tiellään on kaksi jo melko kokenutta torjujaa, viimeistä sopimusvuottaan pelaava ykkösmaalivahti Jimmy Howard ja kiertolaiseksi viime vuosina ajautunut Jonathan Bernier.

Detroit julkaisi 30-vuotiaan Bernierin sopimuksen samana päivänä, jolloin myös Säterin tiedotettiin siirtyvän joukkueen riveihin.

NHL-leirimiehistössä on edelleen kaikkiaan kuusi maalivahtia. Pittsburghia vastaan luukkuvahtina toiminut slovakialainen Patrik Rybar on muista lähimpänä tyrkyllä, mutta hänelle seura hakee todennäköisesti peliaikaa AHL:n puolelta.

Pelipaikat yhä jaossa

Detroitin päävalmentaja Jeff Blashill oli Säterin esityksestä vakuuttunut.

– Hän piti meidät pelissä mukana. Olisimme muuten olleet alkupelistä kolme tai neljä maalia tappiolla, jos hän ei olisi pelannut niin hyvin, joten minusta hän teki hyvää työtä, Blashill sanoi.

– Olin tyytyväinen häneen. Jälleen isoja torjuntoja ja tilanteita.

Red Wingsin on pakka on vain reilu viikko ennen NHL-kauden alkua keskimääräistä pahemmin levällään, sillä sukupolvenvaihdosta parhaillaan läpikäyvällä seuralla on poikkeuksellisen paljon nuoria tulijoita tarjolla.

– Meidän täytyy selvittää, ketkä pelaavat joukkueessamme, Blashill sanoi.

– Minusta paikat ovat vielä avoimessa jaossa, ja pojilla on pelattavaa paikoistaan, mutta tämä on ollut vähän vuoristorataa, kun jotkut ovat pelanneet välillä hyvin ja välillä ei niin hyvin.

– Sitten muut ovat nousseet esiin. Me jatkamme siis tarkkailua ja annamme poikien hoitaa puhuminen (jäällä).

Detroitilla on edessään tiukka neljän harjoitusottelun viikko. Joukkue avaa NHL-kauden torstaina 4. lokakuuta kotijäällä Columbus Blue Jacketsia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat