NHL:n suomalaistähti äimänä: Valmentaja paljastui agentiksi, joka suoritti FBI-historian kuuluisinta pidätystä

Juuse Saros paljastaa: FBI:ssä työskennellyt ”pullantuoksuinen mummo” Nashvillen NHL-tähtien apuna 1:57
Juuse Saros paljastaa: FBI:ssä työskennellyt "pullantuoksuinen mummo" Nashvillen NHL-tähtien apuna.

Jääkiekon NHL-seuran Nashville Predatorsin henkisellä valmentajalla on värikäs tausta, joukkueen suomalaismaalivahti Juuse Saros kertoo NHL-tähdet feat. Siim -ohjelmassa. 

Tähtivahti Saros kertoo, ettei ole itse aktiivisesti uransa aikana käyttänyt henkistä valmentajaa, mutta on silloin tällöin hakenut sieltä uutta perspektiiviä. 

Predatorsissa henkisen valmentajan pestiä hoitaa Vickey Woosley. Hänellä on takanaan pitkä ja maineikas ura Yhdysvaltojen liittovaltion poliisissa FBI:ssä.  

– Jos tapaat hänet, ajattelet, että hän on sellainen vähän pullantuoksuinen mummo. Et ikinä kuvittelisi, että hän olisi ollut siellä (FBI:ssä) ja häntä olisi uhattu aseella, Saros kertoo hymyillen.  

Woosley osallistui pitkällä urallaan FBI:ssä muun muassa "Unabomber"-nimellä tunnetun Theodore Kaczynskin jahtaamiseen. Woosley oli paikalla, kun pahamaineinen kirjepommittaja pidätettiin keväällä 1996 peräti 17 vuoden etsinnän jälkeen. Kyseessä on FBI:n historian pisin ja kallein ihmisjahti. 

– Olin vain kiitollinen, että saimme hänet kiinni ja pystyimme päättämään terroriaallon, Woosley muistelee Predatorsin verkkosivuilla viime toukokuussa julkaistussa artikkelissa.  

Kaczynskin pommit tappoivat kolme ihmistä ja haavoittivat 23:a muuta.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tämän jälkeen Woosley paiski hommia yli vuosikymmenen peitetehtävissä huumerikollisuuden parissa. Viimeisinä vuosinaan FBI:ssä hän teki psykologisia arviointeja peitetehtävissä toimiville agenteille.

Vuonna 2006 Woosley aloitti nashvillelaisen Vanderbilt Athletics -seuran henkisenä valmentaja. Sieltä tie johti Predatorsiin koronapandemian alkuvaiheilla. 

– Sanon aina pelaajille, että jos korvien välissä olevat reilut 15 senttiä ei ole kunnossa, muulla ei ole väliä, Woosley kommentoi. 

Kuten Saroskin sanoo, Woosleysta on ollut paljon apua Predatorsin pelaajille – myös jääkiekon ulkopuolisissa asioissa.

– Uskon, että hänestä on tullut paljon muutakin kuin ammattiapu monelle meistä, jos ei kaikille. Luulen, että hän on monelle ensikontakti, jos tarvitsemme apua henkilökohtaisessa elämässämme, nyt jo uransa lopettanut ex-Predators-pelaaja Mark Borowiecki kehuu. 

Kuuntele Saroksen kommentit Woosleysta ja henkisestä valmennuksesta kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta. Saroksen vierailu NHL-tähdet feat. Siim -ohjelmassa on katsottavissa kokonaisuudessaan MTV Katsomossa

Lue myös:

    Uusimmat