NHL:n suomalaisjoukkue varasi kultaleijonan pojan: "Hän on huomattavasti taitavampi kuin minä olen ollut koskaan"

Carolina Hurricanes varasi jääkiekon MM-kultaa Leijonissa vuonna 2011 voittaneen Pasi Puistolan pojan Patrikin NHL:n varaustilaisuuden kolmannella kierroksella.

Patrik pelasi päättyneellä kaudella Tapparan riveissä sekä Liigassa, että A-junioreiden SM-liigassa. Hänet nähtiin myös LeKin paidassa Mestiksessä, josa iski 22 otteluun mukavat 15+11 tehopisteet. Laitahyökkääjää on ennustettu varattavaksi 1.-2. kierroksella. Isä-Puistolaa ei itse koskaan varattu NHL:ään. 

– Tällaisia ei itse päässyt kokemaan omalla uralla, niin onhan tämä kiva, että nyt pääsee näkemään tämänkin. Hieno juttu on ja ylpeä olen pojastani. Hän on tehnyt paljon töitä, että on päässyt tähän pisteeseen asti. Paljon on vielä edessä, mutta yksi etappi uralla kuitenkin, Puistola sanoo.

Isä pelasi omalla urallaan puolustajana, joten kaksikkoa ei voi samalla tavalla verrata keskenään. Yhden asian Puistola nostaa kuitenkin erityisesti esille pojastaan.

– Täytyy ihan rehellisesti myöntää, että poika on huomattavasti taitavampi kuin minä olen ollut koskaan. Siinä se ero varmasti tulee, kun hän on vielä nuori poika ja se ottaa vähän aikaa, että pääsee siihen henkiselle tasolle, jolloin tajuaa sen, mitä se vaatii. Se tulee kokemuksien kautta. Näkisin kuitenkin, ettei ole mitään esteitä sen suhteen, että on tervepäinen poika. Mahdollisuudet on kyllä vaikka mihin, Puistola kertoo.

Puistolalla ei ollut ennen varaustilaisuutta erityistoiveita sen suhteen, mikä NHL-seura Patrikin varaa. 

– Totta kai isällä on aina toiveita, että jos se olisi joku kiva lämmin paikka, Puistola naurahtaa.

– Se on pääasia, että kyseessä on seura, jolla se kiinnostus on aitoa ja he uskovat aidosti tuohon Patrikin juttuun. Tietenkin, jos toisaalta ajattelee, että olisi joku "Original Six" -joukkueista, niin siinä olisi oikea kiekkokaupunki. Siinä on kuitenkin vähän eroa, että pelaako Montrealissa vai Floridassa. Kaikissa on kuitenkin puolensa, Puistola sanoi ennen varaustilaisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat