Mainos

Mikko Koivu antoi vinkkejä huippulupaus Jesperi Kotkaniemelle: "Se on kylmä maailma"

1:46

18-vuotias huippulupaus Jesperi Kotkaniemi tavoittelee NHL-paikkaa jo tänä syksynä Montreal Canadiensin harjoitusleiriltä. Pitkän linjan NHL-hyökkääjä Mikko Koivu jakoi vinkkejä huippulupaukselle uuden polun alkuvaiheille.

Ylälaidan videolla Teemu Selänteen ajatuksia Raumalla pelatusta Liiga Alumni All Star -hyväntekeväisyysottelusta.

Koivu varattiin NHL:ään kesällä 2001, minkä jälkeen hän pelasi Suomessa vielä kolmen kauden ajan. 2000-luvun alkuvaiheilla NHL oli kuitenkin hyvin erilainen verrattuna siihen, mitä se nyt on.

– Sarja on muuttunut siinä mielessä, että nuoret pelaajat tulevat sinne yhä aikaisemmin. Toki, noissa kyse on aina henkilökohtaisista päätöksistä, Koivu sanoo MTV Sportille, viitaten Kotkaniemen tilanteeseen.

Tämän kesän varaustilaisuudessa Canadiens poimi Kotkaniemen itselleen heti ensimmäisen kierroksen alussa, vuorolla kolme. Koivulle 18-vuotias Kotkaniemi on vielä hieman uusi tapaus.

– Aivan hirveästi en ole nähnyt pelejä häneltä, mutta lähtökohdat ovat varmasti hyvät, vielä kun on noin alhainen varaus. Ja kyllä nuo nykyajan nuoret ovat niin hyvin perillä asioista. He pystyvät valmistautumaan muiden esimerkillä ja ottavat selvää, että mitä tuleman pitää.

– Totta kai se tie pitää raivata itse ja kilpailu on kovaa. Uskon, että nykypäivänä Suomessa nuorilla pelaajilla on enemmän itseluottamusta, koska esimerkkejä on jo pitkältä ajalta siitä, miten se paikka otetaan ja miten siellä NHL:ssä pystytään olemaan vastuullisessa roolissa. Uskon, että se auttaa nuoria paljon, Koivu miettii.

Kokeneena NHL-pelaajana; millaisia vinkkejä antaisit 18-vuotiaalle Kotkaniemelle?

– Ensimmäinen juttu on se, että sinne kun menee, niin vuodet menevät nopeasti. Pitää muistaa nauttia, mutta samaan aikaan se on kylmä maailma. Siellä pitää olla valmis, Koivu sanoo painokkaasti.

– Varsinkin henkisellä puolella eteen tulee erilaisia tilanteita. On ylä- ja alamäkiä – ne pitää pystyä käsittelemään. Totta kai vuosien varrella oppii kaikkea. On oma itsensä, niin uskon, että hyvä tulee, Koivu jatkaa kannustavasti.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja