NHL:n pelaajayhdistykseltä tunnustus Mikael Granlundille – Pittsburgh-luotsi mieltyi KalPan kasvattiin: "Hänessä on paljon potentiaalia"

Kuumavireinen Mikael Granlund jatkoaikasankarina – näin syntyi uran 500. piste 0:51
Kuumavireinen Mikael Granlund jatkoaikasankarina perjantaiaamuna – näin syntyi uran 500. piste

NHL:n pelaajayhdistys on valinnut San Josen Mikael Granlundin viikon pelaajaksi sarjassa. Granlund teki viikon mitassa liigan kovimmat tehot: neljään otteluun kaksi maalia ja seitsemän syöttöä. 

Koko kausi on tuottanut tähän mennessä Granlundille 20 ottelussa kolme maalia ja 13 syöttöä.

Suomen aikaa perjantaiaamuna Granlund teki jatkoaikamaalin ja syötti kaksi osumaa, kun San Jose voitti jatkoajalla Detroitin.

11 peräkkäisellä tappiolla kautensa aloittanut San Jose on oikaissut menoaan viime aikoina. Viimeisestä seitsemästä ottelusta on kertynyt viisi voittoa 

Puustinen keräsi kehuja

Pittsburghin Valtteri Puustinen esiintyi lauantaiaamuna uransa toisessa NHL-ottelussa, kun Penguins hävisi Floridalle maalein 1–3.

24-vuotias kuopiolaislähtöinen kiekkoilija pääsi myös tehoille, kun hän syötti Reilly Smithin tekemän Pittsburghin ainoan osuman.

Ottelun jälkeen Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan lausui muutaman sanan myös Jevgeni Malkinin ja Smithin kanssa samaan ketjuun istutetusta Puustisesta.

– Puustinen oli hyvä, hän syötti hienosti kiekon laidasta, jonka ansioista saimme maalin. Hän pelasi fiksusti ottaen huomioon kuinka suuri muutos NHL:ssä pelaaminen on verrattuna muihin sarjoihin. Hänessä on paljon potentiaalia, Sullivan sanoi NHL.comin mukaan.

AHL:n puolella Wilkes-Barre/Scrantonissa valtaosan peliajastaan viime vuosina viettänyt Puustinen teki bussiliigassa viime kaudella 18 ottelussa kymmenen tehopistettä. NHL:ssä otteluita kertyi yksi.

Puustinen pelasi SM-liigassa 152 ottelua HPK:n paidassa kausilla 2018-2021. Liigassa tehoja syntyi 48 maalin ja 46 syötön verran.

Neljännen peräkkäisen tappionsa kärsinyt Pittsburgh on vajonnut itäisessä konferenssissa sijalle 12.

 

Lue myös:

    Uusimmat