Suomalaisten tehoilta siivitti Floridan voittoon NHL:ssä – Patrik Laine sivussa

Eetu Luostarinen Floridan ratkaisijana – näin suomalainen lusikoi voittomaalin Pittsburghia vastaan 0:46
Eetu Luostarinen Floridan ratkaisijana – näin suomalainen lusikoi voittomaalin Pittsburghia vastaan (Video: NHL.com)

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthersin Eetu Luostarinen iski maalinedustalta joukkueensa voitto-osuman 3–1-lukemiin päättyneessä ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Luostarinen näpäytti kolmannen erän alkupuoliskolla maalin irtokiekosta. Loppulukemista viimeisellä minuutilla vastasi Floridan kapteeni Aleksander Barkov.

Barkoville maali oli jo kauden yhdeksäs. Luostariselle osuma oli kolmas tällä kaudella.

Aleksander Barkov löi loppuniitin Pittsburghin verkkoon 0:35
Aleksander Barkov löi viimeisen niitin Pittsburghia vastaan (Video: NHL.com)

Floridan kolmas suomalaishyökkääjä Anton Lundell jatkoi maalittomien peliensä putkea seitsemään, mutta tehoja hän silti keräsi ottelussa kahden syöttöpisteen verran. Floridan suomalaispakki Niko Mikkola pelasi ottelussa tasan 21 minuuttia.

Puustiselle toinen peli ja tehopiste

Vasta toista NHL-otteluaan pelannut Pittsburgh Penguinsin Valtteri Puustinen nappasi uransa toisen NHL-tehopisteen, kun hänet merkittiin joukkueensa ainoan maalin syöttäjäksi.

Edellisen kerran Puustinen nähtiin NHL-jäillä ja -pisteillä viime vuoden maaliskuussa Pittsburghin voittaessa Vegas Golden Knightsin 5–2. Hän nappasi myös tuolloin syöttöpisteen.

KalPa-lähtöinen Puustinen tuli Pittsburghiin noin kaksi vuotta sitten ja on pelannut toistaiseksi lähinnä joukkueensa AHL-farmisarjan Wilkes-Barre/Scrantonissa.

Penguinsille tappio oli jo neljäs perättäinen.

Ottelun alussa juhlistettiin NHL-uransa lopettanutta Florida Panthersin ruotsalaishyökkääjää Patric Hörnqvistiä. Kesällä eläköitymisestään ilmoittaneen ruotsalaisen uralla myös Pittsburgh oli merkittävä seura, sillä Hörnqvist juhlisti Penguinsin riveissä kahta Stanley Cup -mestaruutta vuosina 2016 ja 2017.

Columbus vei Kapasen St. Louisia

Kasperi Kapasen St.Louis Blues kärsi 2–5-vierastappion Columbus Blue Jacketsille. Kapaselle kertyi ottelussa peliaikaa hieman yli 12 minuuttia.

Columbuksen kapteeni Boone Jenner loukkaantui toisessa erässä saadessaan kiekon kasvoihinsa, eikä palannut enää loppuottelusta jäälle, seura kertoi X-viestipal velussa.

Columbuksen suomalaishyökkääjä Patrik Laine ei pelannut ottelussa. Columbus kertoi verkkosivuillaan Laineen olevan sivussa sairastumisen vuoksi.

Columbus katkaisi voitolla kolmen pelin tappioputken.