Matias Maccellin mahti-illassa iso elementti – NHL-päävalmentaja ihailee: "Pelkästään siitä ansaitsisi palkinnon"

Katso tästä Matias Maccellin tuoreet kaksi maalia Edmonton Oilersia vastaan.

Erinomaisen kauden jääkiekon NHL:ssä pelannut Matias Maccelli vietti ensimmäistä kahden maalin iltaansa taalaliigassa iskemällä kaksi osumaa Edmonton Oilersin verkkoon. Pudotuspelimahdollisuutensa jo kauan sitten menettänyt Arizona Coyotes hävisi ottelun kotikentällään 4–5, mutta laitahyökkääjä Maccelli nousi maaleillaan jo toiselle sijalle tulokkaiden pistepörssissä.

Ilveksestä Pohjois-Amerikan kentille harpannut Maccelli, 22, on tehnyt tällä kaudella 57 ottelussa komeat pisteet 10+33=43, ja hänen pistekeskiarvonsa (0,75 pistettä per peli) on tulokaspörssin kärkipelaajista paras. Pörssin pistekärki on Seattle Krakenin Matty Beniers, joka on tehnyt 71 ottelussa tehot 20+30=50.

Arizonan päävalmentaja Andre Tourigny suitsutti Maccellin peliesitystä, sillä suomalaispelaaja joutui vartioimaan ottelussa liigan parhaana pelaajana pidettävän Connor McDavidin ketjua. McDavid saalisti ottelussa vain yhden syöttöpisteen, joka oli kanadalaistähden kauden 140:s tehopiste (60+80). Vastaavia pistelukemia on nähty viimeksi kaudella 1995–1996, kun Pittsburghin supertähdistä Mario Lemieux takoi 161 ja Jaromir Jagr 149 pistettä.

– Hän teki kaksi maalia ja pelasi McDavidia vastaan, pelkästään siitä ansaitsisi palkinnon. Hän pelasi todella hyvin puolustussuuntaan, ja nyt hän on oppinut toimittamaan kiekkoa enemmän maalille. Se tuottaa tulosta, Tourigny kehui Maccellia NHL:n verkkosivujen mukaan.

Näet Maccellin maalit Oilersia vastaan ylälaidan videolta.

Maccelli pelasi jo viime kaudella Arizonassa 23 NHL-ottelua, mutta tuolloin pistesaalis jäi vielä pieneksi. AHL:n Tucson Roadrunnersissa suomalaishyökkääjä oli sen sijaan elementissään tehtailemalla 47 otteluun 57 tehopistettä.

Lue myös:

    Uusimmat