NHL-luotsilta kutkuttavia sanoja Kaapo Kakosta, löi pöytään kovan lupauksen – "He haluavat kokea olonsa arvostetuksi"

NHL-seura New York Rangersin uusi päävalmentaja Peter Laviolette on valmis antamaan seuran nuoremmille pelaajille kunnollisen näytönpaikan nousta vastuurooliin Rangersissa.

Rangers nimesi Lavioletten uudeksi päävalmentajakseen aiemmin kesäkuussa. Kokeneella jenkkiluotsilla on selkeä visio, mihin suuntaan hän haluaa lähteä Rangersia viemään.

Varsinkin yksi asia on Laviolettelle selvää. Hän haluaa antaa kevään huippuhankintojen myötä pienemmälle vastuulle jääneille Kaapo Kakolle, 22, ja Alexis Lafrenierelle kunnollisen mahdollisuuden näyttää taitonsa kärkiketjuissa.

– Heille on annettava mahdollisuus, että heihin luotetaan enemmän. Joukkueen sisällä kaikki haluavat tuntea vastuuta. He haluavat kokea olonsa arvostetuksi, Laviolette toteaa NHL:n sivuilla.

Kakko pelasi viime kaudella tehojen valossa uransa parhaan NHL-kauden tehden 82 ottelussa 40 tehopistettä. Myös Lafreniere teki ennätyspisteensä, kun tilastoihin kertyi 39 täkyä. Nuorukaisten varaan lasketaan Rangers-organisaatiossa paljon ja Laviolettekin tiedostaa sen hyvin.

– Puhut kahdesta pelaajasta, jotka pelasivat ehkä parhaat kautensa tähän mennessä ja ovat vielä todella nuoria pelaajia. Siinä on kasvuvaraa, Laviolette sanoo.

Rangers pisti viime kauden siirtorajalla hanskat heilumaan ja seuran haaviin markkinoilta tarttuivat Patrick Kane ja Vladimir Tarasenko, jotka hyppäsivät heti avainrooleihin syöden samalla Kakon ja Lafrenieren peliaikaa.

Laviolette haluaa nähdä Kakon ja Lafrenieren avainroolissa ensi kaudella ja on valmis antamaan kaksikolle oikeasti kunnollisen näytönpaikan nousta johtamaan Rangersia kirkkaimmasta eturivistä.

– Tietysti sitä haluaa nähdä heidän ottavan seuraavan askeleen, pelaavan enemmän minuutteja ehkäpä hieman paremmalla paikalla kokoonpanossa, ehkä enemmän ylivoima-aikaa. Siihen on annettava tilaisuus. Tulen antamaan heille mahdollisuuden napata lisää jääaikaa, Laviolette lupaa.

Lue myös:

    Uusimmat