NHL-luotsi teki Miro Heiskasesta jäätävän arvion – kirjoittaa pian huimaa suomalaishistoriaa? "Sitä kohti mennään"

10:48
Tulosruudun Viikon vieras: Miro Heiskanen.

Onko Miro Heiskanen ensimmäinen suomalainen, joka valitaan NHL:n parhaaksi puolustajaksi? Muun muassa Dallas Starsin päävalmentaja Rick Bowness uskoo tähän.

– Hän tulee voittamaan Norris Trophyn (NHL:n parhaalle puolustajalle jaettava pokaali). Kuinka monta? Kuka tietää, mutta Norris Trophy on kirjoitettu joka puolelle häneen, Bowness kehui.

Bowness on toiminut NHL:ssä yli 35 vuoden ajan. Bownessin mukaan Heiskanen on paras 20-vuotias puolustaja, jota hän on ikinä valmentanut.

Mutta kuinka kaukana NHL:n parhaan puolustajan titteli oikeasti onkaan?

Heiskanen ei kiertele asiasta puhuttaessa.

– Totta kai se on tavoite, että haluan olla NHL:n paras puolustaja. Iso tavoite, ja sitä kohti mennään, Heiskanen sanoo Tulosruudun Viikon vieraana.

Bowness ei ole ainut, joka on povannut Heiskaselle palkintoja. Suomalaispuolustaja herätti runsaasti ihastusta erityisesti alkusyksyn pudotuspeleissä, joissa hän nakutti 27 otteluun 26 (6+20) pinnaa. Näillä irtosi koko pudotuspelien pistepörssin kolmospaikka.

Mutta mitä vielä vaaditaan, jotta Heiskanen nousee puolustajien kirkkaimpaan kärkikastiin?

– Kokonaisvaltaisesti pitää vielä parantaa. Ja pitää saada voimaa lisää. Sitä kautta homma helpottuu, Heiskanen arvioi.

Pääkuvan videolla Miro Heiskasen haastattelu kokonaisuudessaan. Hän puhuu siinä muun muassa esikuvistaan, oman ja Starsin hyvän kauden taustoista ja siitä, millainen persoona hän on siviilissä. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja