NHL-huippulupaus Aatu Räty, 18, ajautui kyseenalaiseen kuiluun Kärpissä – nyt hän saa apua Mikko Koivulta

Jääkiekon SM-liigassa 18-vuotias huippulupaus Aatu Räty, 18, vaihtoi viikonloppuna osoitetta, kun hän lähti loppukaudeksi lainalle Mikkelin Jukureihin. Räty ajautui Oulussa kyseenalaisella tavalla kuiluun, mikä johti siihen, että hänelle haettiin uusia tuulia. Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen toivoo yhtä asiaa Rädyn ympärille.

Räty, 18, pelasi ensimmäiset liigapelinsä Kärppien paidassa jo kaudella 2019–20. Seuraavana syksynä häntä pidettiin jopa potentiaalisena NHL:n kärkivarauksena.

Vaikeudet alkoivat kauden alussa. Räty jäi pieneen rooliin, eikä hän saanut peliään missään vaiheessa rullaamaan. Väliin jäivät alle 20-vuotiaiden MM-kisat, joissa Räty oli ollut vuotta aiemmin mukana.

Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen joutui tekemään kovan ratkaisun. Nuori hyökkääjä ei yksinkertaisesti mahtunut Suomen joukkueeseen.

Heikko kausi näkyi NHL:n varaustilaisuudessa. Räty tipahti ensimmäisen kierroksen ulkopuolelle. Lopulta hänet nappasi New York Islanders, vuorolla 52.

Kesällä Räty antoi lupaavia näyttöjä Islandersin harjoitusleirillä. Sitä ennen hän tykitti hirmujälkeä alle 20-vuotiaiden kesäturnauksessa Yhdysvaltojen Plymouthissa.

Mutta.

– Hänen tilanteensa on ollut haastava, Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen myöntää MTV Urheilulle.

Vahvasti alkanut syksy ei näkynyt mitenkään Oulussa. Räty jäi lähes olemattomalle vastuulle Kärppien liigamiehistössä.

Edes peliesitykset eivät tätä täysin selittäneet. Siksi nuoren hyökkääjän kuilussa oli oma kyseenalainen sivumaku.

Nuorten Leijonien päävalmentaja Pennanen joutuu miettimään sanojaan, kun hän puhuu Rädystä.

– Kärpillä on tietenkin huippujoukkue ja SM-liigassa pitää pystyä suorittamaan. Toivon, että hänen ympärilleen löytyy rauhaa.

– Hän siirtyi nyt Mikkeliin ja aika näyttää, että miten homma toimii siellä.

Räty oli mukana Suomen listalla, kun Pennanen nimesi alle 20-vuotiaiden maajoukkueen marraskuun neljän maan turnaukseen Ruotsiin.

– Kesän Plymouthin kokemus antaa meille selkänojaa, että hän pystyy suoriutumaan Ruotsissa. Koska hän pelasi siellä todella hyvin, Pennanen valaa uskoa.

Pennanen hymyilee miettiessään sopivaa apukeinoa Rädylle.

– Tuleva turnaus on hänelle varmasti henkireikä. Hän pääsee Mikko Koivun kainaloon – siinä on varmasti hyvä nuoren sentterin olla, Pennanen heittää, viitaten Nuorten Leijonien apuvalmentajaan, pitkän linjan NHL-hyökkääjään Koivuun.

Lue myös:

    Uusimmat