NHL-asiantuntijalta tyrmäävä arvio Kaapo Kakon pelaamisesta – ”Ei lähelläkään NHL-tasoa”

New York Rangersin Kaapo Kakon alkukausi NHL:ssä on herättänyt paljon keskustelua Pohjois-Amerikassa. Osa faneista on ollut pettyneitä Kakon peluutukseen, mutta suomalaisnuorukaisen omakin tekeminen on saanut jonkin verran kritiikkiä.

The Athletic -julkaisun NHL-asiantuntija työskentelevä Dom Luszczyszyn heitti hiljattain oman lusikkansa soppaan, kun hän kertoi artikkelissaan Kakon olevan Game Score -menetelmän perusteella sarjan alkukauden toiseksi huonoin pelaaja.

Game Score on edistynyt tilasto, joka ottaa huomioon pelaajan maalit, ykkös- ja kakkossyötöt, laukaukset kohti maalia, blokatut laukaukset, jäähyt (vastustajalle ja itselle), aloitukset sekä corsi-lukemat. Noita eri osa-alueita painotetaan eri tavalla.

Luszczyszynin artikkeli herätti paljon keskustelua Twitterissä. New York Rangersista The Athleticiin kirjoittava Rick Carpiniello päätti myös esittää oman näkemyksensä kollegansa arviosta.

– Kyllä, on aina hyvä arvioida nuorta kaveria kymmenen tai vähemmän pelin perusteella, kommentoi Carpiniello.

Luszczyszyn vastasi myös itse kommenttiketjuun.

– Mielestäni ei ole väärin huomioida, että nuori kaveri ei ole päässyt lähellekään NHL-tason numeroita, etenkin kun kyseessä on kakkosvaraus. En sanonut, että hän ei pääse sille tasolle tulevaisuudessa, mutta on huomionarvoista, että hän ei ole vielä sillä tasolla, paalutti Luszczyszyn.

Katso twiitit alta.

Lue myös:

    Uusimmat