Tässäkö syy NHL-lupauksen kohupäätökseen? Vanhat haastattelut näyttäytyvät nyt täysin eri valossa: "Menee vain oudommaksi"

19-vuotias NHL-huippulupaus Cutter Gauthier nousi rymisten kohun keskelle kieltäydyttyään pelaamasta Philadelphia Flyersissa.

Philadelphia kauppasi Gauthierin tiistain vastaisena yönä Anaheim Ducksiin huippulupaus Jamie Drysdalea ja vuoden 2025 NHL-draftin kakkoskierroksen varausvuoroa vastaan.

Phildelphian GM:nä toimiva Daniel Briere kertoi pelaajakaupan jälkeen, että Gauthier oli yllättäen ilmoittanut, ettei halua pelata Philadelphiassa. Gauthier ei tämän jälkeen suostunut kommunikoimaan seuran kanssa.

Briere kertoi medialle myös, että vielä kesän 2022 draftin jälkeen Gauthier kertoi edustavansa Philadelphiaa ylpeydellä, mutta nyt mieli on muuttunut. Yllättävä päätös on nostanut ilmaan paljon kysymysmerkkejä siitä, miksi Gauthier käänsi kelkkansa ja torjui Philadelphian.

Kiekkoväki uskoo löytäneen vastauksen Gauthierin päätökseen tämän vanhoista haastatteluistaan. Gauthier on kertonut avoimesti kannattaneensa nuorena Pittsburgh Penguinsia, joka on Philadelphian kovin kiistakumppani NHL:ssä.

– Pittsburgh Penguins oli ehdottomasti suosikkijoukkueeni nuorena. Minut varattiin hiljattain Philadelphia Flyersiin, enkä usko, että se tulee menemään hyvin, Gauthier toteaa ennen nuorten MM-kisoja julkaistulla Elite Prospectsin videolla.

Gauthier on kertonut myös ihailevansa suuresti Pittsburghin supertähti Sidney Crosbya.

– Hän on ollut minulle nuorena sellainen roolimalli. On hienoa nähdä, kuinka paljon töitä hän on tehnyt sen eteen, missä hän on nyt. Näin hänestä lapsuusvideon, jossa hän laukoo kiekkoja kuivausrumpuun. Tein sitä samaa nuorena. Hän on aina ollut roolimallini, Gauthier kertoi B/R Open Icelle varaustilaisuuden jälkeen.

Entinen NHL-jyrä ja suositun NHL-podcastin Spittin' Chicletsin isäntä Paul Bissonnettekin otti kantaa Gauthierin vanhoihin lausuntoihin.

– Tämä menee vain oudommaksi ja oudommaksi. Hän kieltäytyy pelaamasta idolinsa arkkivihollisen riveissä? Hän on ikään kuin antanut savumerkkejä jokaisessa draftin jälkeisessä haastattelussa. Vain yksi asia on kuitenkin varma. Philadephiassa on uusi roisto, Bissonnette kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat