Superlupaus teki NHL-seuralle tylyt oharit – kukaan ei tunnu tietävän syytä: "Jokin on pahasti vialla"

Anaheim Ducksiin Philadelphia Flyersista kaupattu superlupaus Cutter Gauthier, 19, saa kovaa kritiikkiä osakseen.

Philadelphia ja Anaheim tekivät tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa pelaajakaupan, jossa Gauthier ja Anaheimin puolustajalupaus Jamie Drysdale vaihtoivat joukkueita.

Flyersin GM Daniel Briere kertoi medialle, että Gauthier oli ilmoittanut seuralle kevään MM-kisojen jälkeen, ettei hän halua pelata Philadelphiassa ja vältellyt sen jälkeen seurajohdon yhteydenottoja.

Gauthierin toiminta nousi nopeasti suureksi puheenaiheeksi Pohjois-Amerikassa. Flyersin seuralegenda Scott Hartnell kritisoi superlupauksen toimintaa voimakkaasti.

– Näkemiin! Se on parasta, mitä voit sanoa. Kaveri ei halua olla täällä. Hän ei ole pelannut vielä edes NHL-ottelua ja ajattelee olevansa joku, joka sanelee, missä hän voi pelata. Flyers teki hyvää työtä pitämällä tästä matalaa profiilia ja saamalla hyvän vastineen hänestä, Hartnell sanoo NBC Sportsin lähetyksessä.

NBC:n asiantuntija Al Morganti kummastelee suuresti, miksi kesän 2022 vitosvaraus ei halua pelata Philadelphia-paidassa.

– Eikö hän pidä John Tortorellasta? Vai mikä on ongelmana? Oli syy mikä tahansa, se ei anna hyvää kuvaa hänen kypsyydestään. Tässä yhtälössä jokin on pahasti vialla, Morganti kummastelee.

Päävalmentaja Tortorella suhtautui itse pelaajakauppaan viileästi. Hän kuittasi ytimekkäästi median utelut siitä, ettei Gauthier halunnut Philadelphiaan.

– Sitten emme halua sinua. En tunne Cutteria lainkaan, joten ole kovinkaan kiinnostunut puhumaan hänestä, Tortorella sanoi medialle.

Philadelphian puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Dan Hilferty ei suhtautunut Gauthieriin yhtä tyynesti. Flyersin seurapomo laukoi Gauthierin suuntaan rajua tekstiä.

– Minusta tuntuu pahalta hänen puolestaan – tai ei oikeastaan tunnu – kun hän tulee Philadelphiaan. Siitä tulee raju ilta ja hän ansaitsee sen. Me haluamme pelaajia, jotka haluavat olla täällä, Hilferty tylyttää Snow the Goalie -podcastissa.

Gauthier on joutunut sosiaalisessa mediassa myös Flyers-fanien hampaisiin. Lahjakas hyökkääjä on saanut kovaa palautetta Flyers-faneilta Instagram-kuvansa kommenttikenttään.

– Philadelphia vihaa sinua, eräs kommentoija kirjoittaa Gauthierin nuorten MM-kultakuvan kommenttikentässä.

– Olet liian heikko Philadelphiaan, toinen fani tylyttää.

– Onnea sinulle, kun pelaat seuraavan kerran Wells Fargossa (Philadelphian kotiareena). Älä kuvittele, että olet erityinen, kun et ole edes astunut vielä NHL:ään, yksi fani sanoo.

– Sinä olisit ollut todellinen rokkitähti Philadelphiassa. Olemme kaikki laskeneet päiviä siihen, kun pukeutuisit oranssiin ja mustaan. Olen todella pettynyt, eräs kommentoija sanoo.

Philadelphia varasi Gauthierin kesällä 2022 koko varaustilaisuuden viidentenä pelaajana. Gauthier säväytti taidoillaan jo viime keväänä aikuisten MM-kisoissa iskemällä kymmenessä ottelussa tehot 7+2.

Juuri päättyneissä nuorten MM-kisoissa Gauthier johdatti tehoillaan (2+10) USA:n maailmanmestariksi.

Lue myös:

    Uusimmat