New Yorkissa yli 2000 sillan kunnossa puutteita

Lehtitietojen mukaan New Yorkin 19 suurimmasta sillasta 16 on huonossa kunnossa. Minneapolisissa vilkasliikenteinen silta romahti äkillisesti tällä viikolla.

Yhdysvalloissa New Yorkin osavaltiossa on yli 2000 siltaa, joiden kunnossa on liittovaltion tarkastajien mukaan puutteita. Asiasta kertoi New York Times eilen.

Siltojen kunnossa havaitut puutteet eivät kuitenkaan tarkoita, ettei niitä voisi käyttää. New York Timesin mukaan joitain siltoja korjataankin jo, kun taas osa ei tarvitse välittömiä korjauksia.

Lehden tietojen mukaan myös Manhattanin maamerkkinä tunnettu yli satavuotias Brooklynin silta on korjauksen tarpeessa. Brooklynin ja Manhattanin alueet yhdistävän sillan ylittää päivässä noin 132 000 autoa.

New Yorkin liikennelaitoksen mukaan Brooklynin sillan puutteet eivät tee siitä vaarallista.

- Sillan saama huono arvosana tarkoittaa vain, että sen komponentit ovat huonossa kunnossa, tarkoittaen sillalle johtavia ramppeja, ei siltaa itsessään. Jos itse siltaa pidettäisiin vaarallisena, sulkisimme sen, vakuutti apulaispäällikkö Lori Ardito.

Arditon mukaan kaupunki aikoo käyttää lähes 150 miljoonaa dollaria (noin 110 miljoonaa euroa) Brooklynin sillan korjaustöihin, joiden on määrä alkaa vuonna 2010.

New York Postin mukaan kaupungin 19 suurimmasta sillasta 16 on kuitenkin yhä huonossa tai tyydyttävässä kunnossa, vaikka niiden korjaamiseen on käytetty miljardeja dollareita.

Minneapolisin siltaturman jälkeen New Yorkin kuvernööri Eliot Spitzer määräsi kaikki turmasillan kaltaiset sillat kaupungissa tarkistettaviksi. New Yorkin osavaltiossa on kaikkiaan runsaat 22 000 siltaa, joista vanhimmat ovat yli 200-vuotiaita.

(MTV3-STT-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat