Mainos

New Yorkissa jahdataan sarjamurhaajaa – koulutettu, valkoinen, 30-40-vuotias mies?

New Yorkin Long Islandilla on yritetty ratkoa mystisen sarjamurhaajan arvoitusta jo yli viisi vuotta. Ainakin 10 ihmistä tappanut henkilö on edelleen vapaalla jalalla ja poliisin tutkinta seisoo.

Melissa Barthelemyn ruumis oli ensimmäinen, jonka poliisi löysivät Long Islandin sarjamurhaajaksi kutsutun henkilön jäljiltä. Suffolkin poliisi oli mennyt New Yorkin Long Islandilla sijaitsevalla Gilgo Beachille etsimään toista ruumista, mutta poliisikoira löysikin Barthelemyn jäänteet. 24-vuotias Bronxin kaupunginosassa asunut prostituoitu oli kadonnut puolitoista vuotta aiemmin.

Juuttikankaisesta säkistä löytynyt ruumis paljasti suuremman rikosvyyhdin kuin olisi voitu kuvitellakaan, sillä tähän mennessä Long Islandin sarjamurhaajaa epäillään ainakin 10 ja jopa 17 ihmisen murhasta.

Myös Gilgo Beachin tappajaksi kutsuttu rikollinen on joidenkin tietojen ehtinyt murhata jo kahdella vuosikymmenellä, eikä hänen löytämisensä ole ilmeisesti sen lähempänä kuin viisi vuotta sitten.

Useita tunnistamattomia ruumiita ja ruumiinosia

Vain päiviä Barthelemyn jäänteiden löytymisen jälkeen, poliisi löysi kolme muuta nuoren naisen ruumista. Kaikki heistä olivat toimineet prostituoituina ja järjestäneet tapaamisia asiakkaiden kanssa Craigslist-ilmoituspalvelun kautta.

Rannalta löydetyt naiset, 25-vuotias Maureen Brainard-Barnes, 22-vuotias Megan Waterman ja 27-vuotias Amber Lynn Costello, olivat kadonneet vuosien 2007 ja 2010 välillä. Poliisin mukaan ihmiset tapettiin jossain muualla, minkä jälkeen ruumiit kuljetettiin rannalle.

Ruumiit löytyivät läheltä toisiaan Oak Beachin rantakaistaleelta, mikä on herättänyt epäilyjä siitä, että surmien taustalla olisi yksi ja sama henkilö. Jo tässä vaiheessa Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI lähti mukaan tutkintaan.

Seuraavan vuoden aikana poliisi löysi kuusi ruumista tai ruumiin osia lisää ympäri Suffolkin ja Nassaun alueita. Heidän joukossaan oli nuori naisen vaatteisiin puettu aasialaismies sekä naisprostituoitu ja tämän pieni lapsi. Viranomaiset jakoivat kuvia naisen korva- ja kaulakoruista toivoen, että joku tunnistaisi esineet.

Poliisi julkaisi myös kuvat tunnistamattomista miehestä ja naisesta, ja sai heidän henkilöllisyydestään vihjeitä, mutta heitä ei ole saatu tunnistettua.

10 löytyneestä ruumiista vain puolet on saatu tunnistettua. Neljän aiemman prostituoidun lisäksi 20-vuotias seksityöläinen Jessica Taylor tunnistettiin, kun hänen ruumiinosiaan löydettiin Gilgon rannan läheltä toukokuussa 2011. Osa naisen ruumiista oli löytynyt jo vuonna 2003 eri paikasta.

Tämän jälkeen seitsemän ruumiin on epäilty liittyvän vielä tapaukseen. Heidän joukossaan on Peaches-nimellä kutsuttu nainen, jonka rinnassa oli persikka-tatuointi, Cherriesiksi kutsuttu nainen, jonka rinnassa oli kirsikkatatuointi ja kaksi Long Islandilaista prostituoitua, joista toinen tunnistettiin 39-vuotiaaksi Tanya Rushiksi.

Poliisi tutkii vielä kahta muuta vuonna 2013 löydettyä ruumista: aasialaisnaista, jolla oli kultainen sikakaulakoru ja 31-vuotiasta Natasha Jugoa.

Liittyykö kadonnut prostituoitu tapaukseen?

Tämän lisäksi tutkinnassa oli mukana vuonna 2010 kadonnut seksityöläinen Shannan Gilbert, jonka katoamien johti poliisit ensimmäisenä löydetyn Melissa Barthelemyn ruumiin luo.

Gilbert oli paennut varakkaan asiakkaansa kotoa. Pakenemisen oletetaan olleen huumeiden aiheuttaman paniikin seurausta. Hän soitti myös puhelun, jossa väitti joidenkuiden yrittävän tappaa hänet.

Hän oli myös pyytänyt apua naapurilta, mutta poliisin mukaan nainen juoksi pois ennen kuin naapuri ennätti auttaa tätä. Nainen kuoli lopulta vahingossa ilmeisesti hukuttuaan suohon ja hänen ruumiinsa löydettiin katoamista seuraavana vuonna.

Gilbertin äiti väitti tyttärensä tulleen murhatuksi ja syytti asiasta lääkäri Peter Hackettia, joka näki Gilbertin yönä, jona tämä katosi, eikä auttanut tätä, vaikka nainen pyysi häneltä apua. Syyteessä Hackettin väitettiin antaneen Gilbertille huumeita ja lähettäneen tämän pois luotaan.

Sadistisen tappajan profiili

Mystisen sarjamurhatapauksen tutkijat uskovat, että etsitty tappaja olisi koulutettu valkoihoinen 30-40-vuotias mies, jolla olisi joko tyttöystävä tai vaimo. Tappajan uskotaan myös tuntevan Long Islandin etelärannan alue hyvin tai jopa asuvan siellä.

Etsityn mies on poliisin profiilin mukaan taloudellisesti vakaassa tilassa ja hän omistaa ajoneuvon, jolla hän on kuljettanut ruumiit löytöpaikoille. Miehen työhön voi mahdollisesti liittyä myös juuttisäkit, joista ruumiit on löydetty. Tällaisia aloja ovat muun muassa puutarhan- ja sairaanhoito. Tappajan uskotaan olevan teknisesti älykäs ja tuntevan poliisin toimintatapoja tai työskentelevän mahdollisesti itse lainvalvontatehtävissä.

Tappajalla on myös sadistinen puoli, sillä hän käytti ensimmäisenä löydetyn Barthelemyn kännykkää soittaakseen tämän siskolle Amandalle vain muutama päivä Melissan katoamisen jälkeen heinäkuun 10. vuonna 2009.

Puhelimessa miesääni oli kysynyt 16-vuotiaalta tytöltä, tiesikö tämä, mitä hänen sisarensa teki työkseen.

– Hän on huora, mies oli sanonut.

Kukaan perheestä ei ollut tiennyt tätä ennen Melissan työstä prostituoituna.

Mies soitti kauhistuneelle Amandalle vielä useita kertoja ja poliisi yritti jäljittää puheluita, mutta tuloksetta.

Läheltä piti -kiinniotto

Kauhistuttavista murhista on epäilty vuosien saatossa useita henkilöitä, mutta poliisi ei ole onnistunut yhdistämään tapausta tiettyyn henkilöön.

Lähimmäksi tappajan kiinni saamista päästiin vuonna 2009 New Yorkin Times Squarella melko pian sen jälkeen kun Melissa Barthelemy katosi.

Tällöin New Yorkin poliisi onnistui jäljittämään tappajan Melissan siskolle soittaman puhelun turistien suosimalle paikalle. Poliisi ryntäsi muun muassa Times Squarella sijaitseviin pornokauppoihin, mutta koska mies ei koskaan puhunut kolmea minuuttia pidempään, häntä ei saatu kiinni.

Tappaja myös lopetti puheluiden soittamisen ja sulautui ympäröivään massaan, jossa hän on onnistunut piileskelemään tähän päivään saakka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.