Hämmentäneestä katoamismysteeristä uutta tietoa: 1-vuotiaan Evelynin äiti pidätettiin – kieltäytyy valheenpaljastuskokeesta

1:15
Yksivuotiaan Evelynin katoamismysteeri hämmentää poliisia Yhdysvalloissa – nähty yli kaksi kuukautta sitten, mutta ilmoitettiin vasta viikkoja myöhemmin kadonneeksi.

Viranomaiset ovat pidättäneet 1-vuotiaan Evelynin äidin katoamistapaukseen liittyen ristiriitaisten lausuntojen vuoksi, kertovat useat yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet.

Yksivuotiaan Evelyn Mae Boswellin katoamistapaus on ollut helmikuun suurin mysteeri Tennesseessä, Yhdysvalloissa.

Poikkeuksellisen tapauksesta tekee erityisesti se, että lapsi ilmoitettiin kadonneeksi vasta viikko sitten, vaikka Evelyn on nähty varmasti viimeksi joulukuussa.

– En tiedä mitä tapahtui. Minä olen se, joka soitti viranomaisille, tytön isoisä Tommy Boswell on kertonut aiemmin CNN:lle.

"He vain katosivat"

Evelynin äiti, Megan Boswell, on aiemmin kertonut, ettei tehnyt tyttärestään katoamisilmoitusta, sillä tiesi, kenen hallussa tytär on, ja luotti siihen, että tytärtä pidetään silmällä.

– Tiesin, kenellä tyttö on, enkä halunnut heidän karkaavan hänen kanssaan. Heti kun he tajusivat mitä tapahtuu, he ikään kuin katosivat, Megan Boswell sanoo CNN:n mukaan.

Meganin mukaan hänen isoäitinsä oli katsonut tyttärensä perään sillä aikaa, kun hän oli itse töissä. 

– He eivät vastaa puhelimeen, he vain katosivat, hän jatkaa.

Äiti pidätettiin lausuntojen vuoksi

Eräissä kuulusteluissa nainen on kertonut tutkijoille, että Evelyn on isoäitinsä hallussa leirintäalueella Virgianissa.

Tutkijat kuitenkin huomasivat pian etsintöjen jälkeen, että Megan valehtelee, ja hänet pidätettiin eilen 25 000 dollarin takuita vastaan.

Megan oli myös väittänyt kuulusteluissa, että hän on raskaana, minkä vuoksi hän ei voi osallistua valheenpaljastuskokeeseen. CNN:n mukaan Sullivanin poliisilaitoksella ei ole käytettävissään valheenpaljastuskoetta, eikä sellaista ole Meganilta edes vaadittu missään vaiheessa.

– Tutkimusten aikana Megan ”Maggie” Boswell on antanut llukuisia ristiriitaisia lausuntoja, Sullivanin poliisilaitoksen tiedottaja kertoo CNN:lle.

Myöhemmin lapsen äiti on sanonut antaneensa ristiriitaisia lausuntoja suojellakseen omaan äitiään.

Ennen pidätystään, Megan on jakanut omalla Facebook-tilillään julkaisun, jossa pyytää apua tyttärensä etsinnöissä.


Varastetussa autossa ollut isoäiti ja hänen miehensä pidätettiin

Poliisi kertoi viime perjantain pidättäneensä Evelynin isoäidin, 42-vuotias Angela Boswellin, sekä hänen 33-vuotiaan miehensä, William McCloudin. Heidät pysäytettiin, kun kaksikko ajoi harmaalla vuoden 2007 BMW-merkkisellä autolla, joka oli aiemmin ilmoitettu varastetuksi Evelynin etsintöjen yhteydessä.

USA Todayn mukaan McCloud on kertonut kuulusteluissa, että auto oli ollut lahja Evelynin äidiltä, Meganilta. 

CNN:n mukaan Megan oli ollut ostamassa kyseistä BMW:tä, äidilleen mutta raha ei koskaan vaihtanut omistajaa eikä kauppoja lyöty lukkoon. Auton omistaja ei saanut Meganiin tai Angelaan yhteyttä, joten hän ilmoitti auton varastetuksi.

Poliisit eivät ole vielä kommentoineet, onko isoäidillä ja miehellä mitään tekemistä Evelynin katoamisen kanssa.

Katoamisen ajankohdasta ristiriitaista tietoa

Aluksi lapsen kerrottiin olleen kateissa joulukuun 26. päivästä lähtien, mutta nyt lastensuojelu epäilee, ettei varmoja näköhavaintoja ole joulukuun 10. tai 11. päivän jälkeen, jolloin lastenhoitaja kertoi nähneensä hänet.

Evelynin äiti on yksinhuoltaja ja asuu Sullivan Countyssa, Tennesseessä. Isä on viranomaisten mukaan armeijan palveluksessa oleva sotilas, jonka palveluspaikka on Louisianassa.

Tutkijat jatkavat tapauksen tutkintaa löytääkseen Evelynin. Viranomaiset ovat luvanneet 56 000 dollarin palkkion sille, jonka ansiosta Evelyn palaa turvallisesti ja ehjänä kotiin. Viranomaiset ovat saaneet jo satoja vihjeitä katoamistapaukseen liittyen, mutta pienestä tytöstä ei ole toistaiseksi jälkeäkään.

Sullivan Countyn poliisilaitoksen tiedotustilaisuudessa kävi ilmi, että tutkijat uskovat Evelynin olevan edelleen elossa.

0:45
Evelynin äiti pidätettiin ristiriitaisten ja valheellisten lausuntojen vuoksi eilen illalla. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.