Mainos

New Yorkin turmakoneen lentäjälle sataa kunniaa

Lentokapteeni Chesley "Sully" Sullenberger on nostettu Yhdysvaltain eilisen koneturman sankariksi. Lennolla olleet matkustajat ylistivät koneen ohjaajan rohkeutta ja neuvokkuutta pakkolaskussa Hudsonjokeen.

Sullenberger ohjasi US Airwaysin lentoa New Yorkista Pohjois-Carolinaan, kun ainakin yksi koneen moottoreista sammui. Koneeseen törmäsi ilmeisesti hanhiparvi.

Matkustaja Jeff Kolodjayn mukaan kunnia koneen 155 matkustajan ja miehistön jäsenen pelastamisesta kuuluu Sullenbergille, joka selvitti pakkolaskun minimivahingoin.

- Kesken lennon kapteeni kehotti meitä ottamaan tukea ja lujasti, mutta hän teki uskomattoman tempun, paikalla 22A istunut Kolodjay kertoi CNN:lle.

"Kapteenin ansiosta tyttärelläni on yhä isä"

Myös muut hätälaskusta selviytyneet ovat ylistäneet koneen kapteenia. Brad Wentzellin mukaan kapteenin toiminta ansaitsee saada tunnustusta.

- Hänen ansiostaan 2,5-vuotiaalla tyttärelläni on edelleen isä ja vaimollani aviomies, Wentwell totesi.

Yhdeksän matkustajista lensi heti eilisiltana turman jälkeen Charlotteen, joka oli turmalennon alkuperäinen määränpää. Yksi heistä kuvaili paluuta lentokoneeseen epätodelliseksi kokemukseksi.

- Se olisi kuitenkin ollut vaikeampaa huomenna, joten olen ylpeä itsestäni, että pystyin tekemään sen nyt, mies sanoi Charlotten lentokentälle tiedotusvälineille.

Vaimo sai sätkyn

Lentokapteeni Chelsey B. Sullenberger ohjasi U.S. Airways-yhtiön koneen turvallisesti Hudson-jokeen.

Sankaripilotti Sullenbergerin vaimo kertoi, että hän oli ällistynyt kuulleessaan miehensä edesottamuksista.

- En ollut nähnyt uutisia. Olen kuullut Sullyn sanovan aiemmin, että on harvinaista, jos lentäjä joutuu urallaan hätätilanteeseen, Lori Sullenberger kertoi.

- Hän sanoi puhelimessa vain joutuneensa onnettomuuteen. Aluksi luulin, ettei se ollut mitään vakavaa, mutta kun tajusin tapauksen koko mittasuhteet, kehoni alkoi täristä ja ryntäsin hakemaan tyttäremme pois koulusta, hän kertoi CNN:lle.

Chesley Sullenberger on entinen Yhdysvaltain ilmavoimien hävittäjälentäjä ja hänellä on yli 40 vuoden kokemus ilmailusta, purjelentokoneet mukaan lukien. Hän on ollut US Airwaysin palveluksessa vuodesta 1980.

(MTV3-CNN-Reuters-APTN)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.