New Yorkin osavaltion kuvernööri sotkeutui seksiskandaaliin

New Yorkin osavaltion kuvernööri Eliot Spitzer on tunnustanut olleensa prostituutiorenkaan asiakas. Hän kertoi asiasta itse hyvin lyhyessä tiedotustilaisuudessa illalla Suomen aikaa.

Spitzer sanoi toimineensa tavalla "joka rikkoo sitoutumistani perhettäni kohtaan". Spitzer on naimisissa ja hänellä on kolme lasta.

Kuvernööri pyysi tekoaan anteeksi, ja sanoi sen jälkeen tarvitsevansa aikaa asian pohtimiseen, mutta ei vihjannut mitään mahdollisesta virasta eroamisesta. Huhut erosta lähtivät kuitenkin Yhdysvalloissa liikkeelle välittömästi.

Tunnustus saattaa liittyä laajaan New Yorkissa toimineeseen kansainväliseen Emperor Club VIP- prostituutiorenkaaseen, joka on palvellut superrikkaita asiakkaita New Yorkin lisäksi muun muassa Miamissa, Lontoossa ja Pariisissa. Neljä renkaan ylläpitäjää pidätettiin torstaina.

Putipuhdas poliitikko

Skandaalista kertoi ensimmäisenä New York Times -lehti verkkosivuillaan. Demokraatteja edustava Spitzer astui virkaansa tammikuussa viime vuonna. Hän on toiminut aikaisemmin myös osavaltion oikeusministerinä.

Spitzeriä on pidetty järjestäytyneen rikollisuuden kiivaana vastustajana. Hänen suurin voittonsa oli Gambinon mafiaperheen toiminnan lopettaminen New Yorkissa. Spitzer on myös vaatinut tiukempia eettisiä säännöksiä osavaltion politiikkaan.

Spitzeriä, 48, on tähän asti pidetty demokraattien nousevana tähtenä ja putipuhtaana poliitikkona.

Spitzerin kausi kuvernöörinä on kuitenkin ollut kuoppainen: hänen kannatuslukunsa ovat laskeneet jatkuvasti ja osavaltion budjetti on pahasti miinuksella.

Lisäksi Spitzerin ehdotus ajokorttien myöntämisestä laittomille siirtolaisille nosti osavaltiossa myrskyn. Lisäksi kuvernöörin kerrottiin saaneen vaalitaistelun aikana epämääräisiä lainoja isältään.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat