Mainos

Nettiuutiset on mediatalon nopean toiminnan joukko

Tänään 15-vuotispäiväänsä juhliva mtv3.fi-sivusto on painottanut aina monipuolista sisältöä. Uutis- ja ajankohtaisjutut ovat olleet kuitenkin alusta asti vahva osa MTV3:a, niin television kuin internetin puolella.

- Netti on uutisten nopean toiminnan joukko. Me kerromme uutiset heti ja nopeasti verkossa. Sen vahvuus on siinä, että yhteispelillä nettipuolen, tv-puolen sekä Radio Novan kanssa teemme monipuolisesti uutishankintaa, sanoo MTV3 Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.

Nettiin saadaan nykyään myös liikkuvaa kuvaa entistä nopeammin.

- Meidän kaikki uutismateriaali, niin oheistuotanto kuin uutislähetykset, ovat nopeasti katsottavissa verkossa pitkin päivää.

Ei enää deadlineja

Uutiset ovat kehittyneet valtavasti, samoin netti. Ylä-Anttilan mukaan ihmiset seuraavat uutisia yhä enemmän reaaliaikaisesti, joko kannettavan tietokoneen tai kännykän kautta.

- Meillä ei oikeastaan ole enää mitään deadlinea, vaan olemme online-toiminnassa vahvasti mukana. Ennen juttua tehtiin iltauutisiin, nyt tieto julkaistaan heti eteenpäin verkossa.

Ylä-Anttila ei näe nettiä television haastajana, vaan paremminkin täydentäjänä.

- Tietysti voidaan miettiä, että mikä rooli perinteisille uutislähetyksille tai huomisen sanomalehdille jää, kun kaikki on jo kerrottu netissä. Itse uskon, että merkitystä löytyy myös uutislähetykselle, joka kokoaa ja analysoi ja syventää tietoja.

Uutiset kehittyvät laitteiden mukana

Vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila näkee uutisten tulevaisuuden valoisana.

- Uutisaiheista ja tapahtumista ei taatusti tule pulaa. Se, millä tavalla ja mistä välineistä meidän uutisia seurataan, näkee vasta 5-10 vuoden kuluttua. Uskon, että uutiset ja esimerkiksi liikkuva kuva ovat tulevaisuudessa entistä paremmin saatavilla kännykästä, kun laitteet kehittyvät.

Ylä-Anttila huomauttaa, että sosiaalisen median tulevaisuus limittyy myös mtv3.fi-sivuston tulevaisuuteen.

- Netti on jo nyt houkutteleva kanava mainostajille, ja uskon, että sen merkitys kasvaa edelleen.

Katso Mona Niemelän juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.