Nettitarjous paljastui huijaukseksi: Satojen eurojen menetykset

Törmäsitkö netissä hyvään tarjoukseen? Et myöhemmin ehkä voikaan kieltäytyä kaupasta, vaikka joutuisitkin maksamaan jopa satoja euroja turhasta. Studio55.fin lukijat paljastavat, millaisiin huijareihin he ovat törmänneet niin nettiostoksilla kuin vaikkapa vuokramarkkinoilla.

"Haksahdin Facebookissa mainostettuun hyvän olon tuotteeseen. Tilasin tuotepaketin neljällä eurolla, ilman kuluja. Se tuli pikavauhtia kotiin toimitettuna. Kokeilin kaksi päivää, ja totesin tuotteen turhaksi. lähdin neljän päivän lomalle, jolloin postissa oli tullut iso määrä samaa tuotetta. Halusin palauttaa sen, koska en ollut tilannut.

 

Palautusosoitteen hakeminen oli työn takana. Kirjattuna kirjeenä palautin sen. Laitoin sähköposti viestin, että perun tilauksen, jota en ole edes tehnyt. He pyysivät palauttamaan tutustumispaketin, joka minulla oli tallessa. Tililtäni oli veloitettu 158 euroa. Lähetin monta viestiä, ja vielä puudetyt kopiot kirjattujen lähetysten postikuiteista. Mitään rahoja en kuitenkaan ole saanut palautuksena. Olen maksanut tyhjästä neljä euroa ja 158 euroa.  Olen myös tehnyt rikosilmoituksen poliisille, mutta asia ei kaiketi ole tarpeeksi iso?"

Ansku -67

 

"Varokaa kanssa sisaret ryppyvoiteita kauppaavia nettihuijareita. Vasta tilattuasi "ilmaisen näytteen" sinun on mahdollista tutustua englannin kielisiin ehtoihin, joissa oletkin sitoutunut todella kalliisiin jatkotilauksiin. Hinta voi olla pitkälti yli 100 euroa purkki, ilman että ehdit edes kokeilla, sopiiko voide sinulle."

Lele

"Tilasin Facebookissa näkemäni mainoksen innoittamana ryppyvoidetta. 14 päivän kokeilu maksoi vain kahdeksan euroa, jonka maksoin luottokortilla. Paketti tuli ja mukana saatekirjelmä, joka oli englanniksi. Silmäilin sitä kyllä, mutten perehtynyt tarkemmin. Muutaman päivän päästä tulivat uudet rasvapaketit, jotka oli veloitettu suoraan tililtäni, sellainen 350 euroa.

Järkytyin suuresti ja soitin luottoyhtiöön, ja sieltä ystävällinen mies neuvoi, mitä tehdä: rikosilmoitus, paketti lähetettävä takaisin, sähköpostia tanskalaiseen rasvafirmaan, kortti lopetettava. Onneksi luottokorttiyhtiö hoitaa reklamaation ja rahojen takaisin perinnän puolestani. Poliisi sanoi, ettei ala tutkia, mutta oli myös joku muu tehnyt rikosilmoituksen vastaavasta touhusta. Olin sitoutunut tilaamalla kokeiluerän, vastaanottamaan ja maksamaan suoraan tililtäni ryppyrasvoja. Missään vaiheessa nettitilauksessa ei kerrottu tätä pikku yksityiskohtaa. Jos yhtään itseäni lohduttaa, niin olen yksi monista samaan retkuun menneistä."

Tehokas ryppyvoide


Vuokralainen myi irtaimiston

 

"Vuokrasin kalustetun asunnon mieshenkilölle, hän asui siellä useita kuukausia eikä koskaan maksanut lupaamaansa vuokraa tai vuokratakuuta – milloin oli sairaalassa, milloin lapsi kipeä tai joku ylimääräinen rahapula ja aina oli hyvät selitykset. Onneksi Kela maksoi osan vuokrasta tililleni. Kun sitten menin hakemaan avaimia pois ja irtisanomaan hänet, oli huoneiston kalustus poissa.

Kun kysyin missä kalusteet ovat, hän ihmetteli että oliko ne minun, hän on ne myynyt.  Vein asian oikeuteen ja hänet tuomittiin maksamaan vaivaiset 600 euroa  kalusteista. Niitäkään rahoja en ole saanut, ulosotosta tulee bumerangina palaute "varaton".   Hän muuttaa jatkuvasti paikkakuntaa ja elää yhteiskunnan tuella, vaikka oli olevinaan niin kysytty ammattilainen."

Mimmi 67 v.

"Yksin asuvaa vanhusta huijattiin kotimyynti mattokaupassa. Matto oli pesty ja käytetty, mutta vanhuksella oli huono näkö ja muita ei ollut silloin kotona. Vanhus maksoi siitä kolminkertaisen hinnan."

Kissankello

 

"Jouduin huijatuksi perinteiseen tapaan netin kautta. Olin ostamassa nettikirpputorilta Lumia 920 puhelinta ja maksoin rahat typeryyttäni etukäteen postimaksuineen kaikkineen. Puhelinta ei alkanut vain kuulua, eikä rahojakaan näkynyt sen jälkeen. Tein asiasta rikosilmoituksen poliisille, jotka tuumasivat vain että niitä rahojasi et näe enää. Tekijältä olivat luottotiedot menneet ja rikoshistoriaa ennestään, joten ei mahda mitään näille poliisikaan. Oma moka."

Hellurei 81

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja