Mainos

Nettikysymys: Suomi ei ole maailman paras maa

Yhdysvaltalaisen aikakauslehden Newsweekin maavertailun tulos ei saa juuri tukea MTV:n nettikysymykseen vastanneilta. Vastaajista liki 80 prosenttia on sitä mieltä, että Suomi ei ole maailman paras maa, kuten Newsweekin tekemä listaus väittää.

Kielteistä kantaa perusteltiin muun muassa Suomen väkivaltatilastoilla, terveydenhuollon ongelmilla ja kasvavilla varallisuuseroilla.

- Vertailussa ei huomioida esim. sitä, että Suomessa viides osa kansasta elää köyhyysrajan alapuolella.

- Tutkimuksessa ei otettu huomioon lainkaan viihtyvyyteen vaikuttavien sosiaalisten suhteiden ja yleisen ilmapiirin merkitystä. Joillekin Suomi saattaa olla kolkko paikka elää.

- Moni on kakku päältä kaunis. Asunnot Suomessa ovat liian pieniä ja liian kalliita, yksin asuvia paljon, perhe- ja sukuyhteydet puuttuvat monilta kokonaan. On masennusta, väkivaltaa, alkoholia väärinkäytetään. Virastoissa ollaan töykeitä.

Vastaajista vain reilu viidennes oli sitä mieltä, että Suomi on todellakin koko maailman paras maa.

- Puutteita on täälläkin, mutta niinpä niitä on muuallakin. Enpä muuttaisi muualle. Ei rahakaan kaikkea ratkaise.

- Todennäköisesti ne, jotka äänestävät "Ei", eivät myöskään ole käyneet ulkomailla tai jos ovatkin, niin Ruotsissa tai korkeintaan muutaman päivän Thaimaassa käymättä turistipaikkojen ulkopuolella.

- Kyllä suomalaiselle Suomi on paras maa. Voimme itse vaikuttaa olosuhteisiimme. Asenne ratkaisee, olkaamme positiivisia ja ottakaamme vastaan kehut.

Aikakauslehti Newsweek julkisti maanantaina laajan maavertailun, jonka mukaan Suomi on maailman paras maa. Lehden tekemässä listauksessa otettiin huomioon viisi eri osa-aluetta: koulutus, terveys, elämänlaatu ja talouden dynaamisuus sekä poliittinen ilmapiiri.

MTV:n nettikysymys kuului: "Newsweek julisti: Suomi on paras maa. Oletko samaa mieltä?". Siihen on vastannut tähän mennessä yli 4 500 henkilöä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.