Mainos

Nettikysymys: Junalla uskaltaa vielä matkustaa

Yli 70 prosenttia MTV:n nettikysymykseen vastanneista luottaa yhä junaliikenteen turvallisuuteen eilisestä rysähdyksestä huolimatta.

Eilen Helsingissä oli suuronnettomuus lähellä, kun neljä irti päässyttä junanvaunua törmäsi rautatieasemalla olevaan hotellirakennukseen. Vakavia henkilövahinkoja ei sattunut, mutta aineelliset vahingot ovat mittavia.

Onnettomuuden syy on yhä epäselvä.

- Nämä on ihan yksittäistapahtumia. Hölmöä sitä olisi etukäteen itkeä. Onnettomuudet sattuu kohdalle jos on sattuakseen, sanoo nimimerkki Don't worry be happy.

Samanlaisia ajatuksia on myös muilla vastaajilla.

- Kyllä luotan. Niin harvoin mitään tuollaista edes sattuu. Aina kun junalla olen itse matkustanut, niin turvallista on kyyti ollut. Ei elämisestä mitään tulisi jos koko ajan pelkää kun jotain on tapahtunut, kommentoi Mörökölli.

- Jos ei luota junaan, voi vaihtaa toki bussiin. Bussikin voi suistua tieltä, jolloin juna tulee taas mieleen. Ei elämästä tule mitään, jos koko ajan pelkää. Silloin joutuu olemaan sisällä, jolloin kattokruunu voi pudota päähän, kärjistää nimimerkki Tyhmä kysymys.

Hyvät kokemukset ajavat monella yksittäisten onnettomuuksien ohi. Useat vastaajat ymmärtävät myös sen, että pakkasella voi tekniikka pettää.

- Olen matkustellut runsaasti 60 vuoden aikana junalla pitkiäkin matkoja. Ei koskaan ole sattunut mitään, joka olisi vaarallista matkustajien turvallisuudelle, kertoo VMJNivala.

- Tottakai luotan. Ei nämä ilmat ole VR:än vika. Tottakai kaikki tekniset laitteet kokevat kovia tälläsillä lumisateilla ja pakkasilla. Tekninen laite voi hajota koska tahansa ja milloin tahansa, vaikka se olisi kuinka hyvin huollettu, kommentoi JMV.

"VR:n johto vastuussa"

Kolmisenkymmentä prosenttia nettikysymykseen vastanneista sanoo kuitenkin luottamuksen VR:n turvallisuuteen kokeneen kolauksen.

- Hello, jos junat muutaman vuoden välein kolaroivat aseman seinään, niin mitään ei ole oikeasti tehty turvallisuuden eteen. Kyllä se tuuri ennen pitkää loppuu, ja kun ihmisiä loukkaantuu, niin poliitikot pääsee taas jeesustelemaan ja ihmettelemään, sanoo nimimerkki Hanuri.

Monen vastaajan mielestä VR:n johto on vastuussa junaliikenteessä sattuneista onnettomuuksista.

- Firman johto on vastuussa tekemisistään tai tekemättä jättämisistään. Pallo on pahemman kerran hukassa, kun vähän pakkasta tulee. Kehutaan turvallisuudella, joka näyttää olevan melko heikkoa. Vastuussa olevat johtajat, jo vuosia hommiinsa leipääntyneet, pitäisi välittömästi vaihtaa uusiin, sanoo Topi vaan.

Eräs vastaaja ei luota junamatkustamisen turvallisuuteen, mutta hänen huolensa ei liity juurikaan eiliseen onnettomuuteen.

- Ainakin ulkomaalainen voi Helsingin itämetrossa joutua millä hetkellä tahansa vakavankin hyökkäyksen kohteeksi. Viikonloppuna öiseen aikaan ko linjalla hävyttömyyksien huutelu ja solvaaminen näyttää olevan pikemminkin sääntö kuin poikkeus, kertoo nimimerkki Kokemusta on.

Vastauksia MTV:n nettikysymykseen tuli noin 1 000.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.