Mainos

Nettikysely: Puolet luottaa vielä sähköiseen äänestykseen

Kansalaiset eivät ole ainakaan täysin menettäneet luottamustaan sähköiseen äänestykseen, vaikka kunnallisvaalien kokeilu menikin pieleen ja vaalit on uusittava kolmessa kunnassa. Puolet MTV:n nettikyselyyn vastanneista (51,4 %) suostuisi sähköiseen äänestykseen. Hieman vajaa puolet (48,6 %) ei puolestaan suostu ainakaan tässä vaiheessa äänestämään sähköisesti. Vastaajia oli kyselyssä 1.300.

Kyselyyn osallistujat perustelivat mm. näin vastauksiaan:

- Ei yhden tumpelon virheen takia kannata heittää lasta pesuveden mukana! Uusitaan ja korjataan virheet.

- Toki äänestäisin sähköisesti ja ihan omalta kotikoneelta! Kehitys kehittyy. Onhan se ihan toista, kun ei tarvitse mennä vaalipäivänä vaalitoimitsijoiden töllötettäväksi. Ennakkoäänestyskin on parempi.

- Ei mennyt edellinenkään sähköinen äänestys mukisematta. Yleensä kannatan sähköistä käyttöä muussa asiassa, mutta vaalit on eriasia. Viellä on kehittämisen varaa ja tarkennuksia!

- Sähköinen äänestys on tätä päivää,mutta rinnan on oltava vanha mahdollisuus niille, jotka eivät luota sähköiseen. Poistuu turha uusintaäänestys.

- Sähköinen äänestys on vallanpitäjien manipuloitavissa helposti, ehdoton ei siis. Luottamus Suomen poliittisiin päättäjiin siis lähellä nollaa.

- Tässä on käynyt näin: äänestäjä ei ole osannut painaa oikein äänestä nappia, jolloin ei ole tullut ääni rekiströityä. Olisko ohjeet ollut joillekin vaikeesti ymmärrettyjä. En osaa muuta virhettä mainita, olihan koneet testattuja, joten kyllä ne ovat toimineet oikein.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.