Mainos

Nettikysely: Obama tuo muutoksen

Yhdysvaltojen politiikka tulee muuttumaan uuden presidentin myötä, uskoo valtaosa MTV:n nettikyselyyn vastanneista.

Lähes 84 prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo tänään presidentiksi valitun demokraattien Barack Obaman tuovan uusia tuulia Yhdysvaltoihin.

- Amerikassa ihmiset halusivat muutosta. Siksi kansa meni äänestämään sankoin joukoin. Suomalaiset voisivat ottaa mallia, kun on seuraavat eduskuntavaalit, nimimerkki Kati kirjoittaa.

Usean vastaajan mukaan George W. Bushin hallinnon jälkeen muutos on ainoa vaihtoehto.

- Bushin jälkeen Obama on USA:lle oikea taivaan lahja, joka ei voi olla saamatta jotain muutosta aikaan. Ehkä odotukset voivat olla turhankin kovat, mutta mahtava juttu tämä voitto kaiken kaikkiaan on, hehkuttaa nimimerkki Mop.

- Yhdysvallat on Bushin kaudet rypenyt sellaisessa pohjamudassa, että muuta vaihtoehtoa ei ole kuin muutos, kirjoittaa Tinde-64.

"Pelkäänpä, että paha vie voiton"

Osa vastaajista ei jaksa uskoa Obamankaan tuovan muutosta.

- Sydämestäni toivoisin, että Yhdysvallat muuttuisi mutta, pelkäänpä että paha vie taas voiton. Selvästikin jenkit itsekin haluavat muutosta, mutta hulluja siellä piisaa, Heitsu maalailee.

Erään vastaajan mielestä Yhdysvallat on ajautunut niin syvälle suohon, ettei valtiolla ole mahdollisuuksia uuteen nousuun.

- Yhdysvallat tulee häviämään taistelun terroristeja vastaan, kirjoittaja uskoo.

MTV:n kysely oli kerännyt keskiviikkona iltakuuteen mennessä yli 4000 vastausta.

Vastaajaenemmistön kannalla ovat myös lukuisat suomalaiset USA-asiantuntijat. Uskonsa Yhdysvaltain muutoksen ovat ilmaisseet niin ulkoministeri Alexander Stubb kuin puolustusministeriön viestintäjohtaja Jyrki Iivonen. Yhdysvaltain tutkimuksen professori Markku Henrikssonin mukaan Yhdysvaltojen muutokset eivät tapahdu nopeasti.

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.