Mainos

Nettikysely: Muovikassi käytössä ympäristöstä huolimatta

Reilusti yli puolet MTV:n uutisten nettikyselyyn vastanneista pakkaa ostokset kassan jälkeen muovikasseihin 63 prosenttia oli sitä mieltä, että muovikassi on kaupassa järkiostos.

- Tarvitsen muovikassia monessa muussakin tapauksessa kuin kauppatavaroiden kuljetuksessa. Käytän samaa kassia kauppareissuilla keskimäärin 10 kertaa. Eli en osta sitä turhaan, puolustaa kyselyyn vastannut mies.

Muovikassia suosivat saavatkin ympäristön kannalta pienen synninpäästön. Tällä viikolla julkaistusta tutkimuksesta käy ilmi, että muovikassi ei ole välttämättä ympäristön kannalta haitallisin ratkaisu

Väistämättä usein kertakäyttöiseksi jäävä muovikassi kuitenkin kuluttaa ympäristöä enemmän kuin moneen kertaan käytettävä kassi.

Yli 37 prosenttia kyselyyn vastanneista on luopunut muovikassien käytöstä ympäristön vuoksi. Tiina perustelee muovikassien vieroksumista säästösyillä.

- Ei ole iso vaiva ottaa omaa kassia mukaan kauppareissulle. Ja roskapussiksikin muovikassi on melko hintava.

Samoilla linjoilla jatkaa myös Jatta.

- Ympäristökysymyksen lisäksi kassin ostohan on rahakysymys! Joskus mietin kaupan kassalla, kun joku perhe vetäisee tiskin alta 4-6 kassia ostoilleen. Vaikka et kävisi kuin kolme kertaa viikossa kaupassa, rahakasa vuodessa on mahtava. Eräs ystäväni puolusteli, että saa hankittua roskapussin samalla. Kallis pussi, kun hajoavan jätepussirullan voi hankkia halvalla.

Kyselyyn kertyi yli 4 000 vastausta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.