Mainos

Nettikysely: Islaminuskoisten maahanmuuttoa rajoitettava

Suomalaiset haluaisivat rajoittaa islaminuskoisten maahanmuuttoa. MTV:n nettikyselyn mukaan yli 90 prosenttia kansasta on sitä mieltä, ettei islaminuskoisia tulisi ottaa Suomeen nykyisellä tavalla.

Sunnuntaina professori Timo Vihavainen esitteli Helsingin Sanomissa näkemyksiään maahanmuuton ongelmista. Helsingin yliopiston Venäjän tutkimuksen professorin mukaan Suomessa on naiivisti esitetty, että maahanmuuttajat olisivat apu uhkaavaan työvoimapulaan. Hänen mukaansa nimenomaan Suomen älymystö vaikenee maahanmuuton ongelmista.

- Meillä on hurskaasti kuviteltu, että maahanmuuttajat tulevat hoitamaan vanhuksia, tekemään muita pienipalkkaisia töitä ja palvelemaan kulutusyhteiskuntaa itse pahemmin kuluttelematta, Vihavainen sanoo Helsingin Sanomissa.

Somaliliiton puheenjohtaja Said Karshe Aden pitää arveluttavana sitä, että professoritason akateemikko esittää rankkoja mielipiteitä maahanmuutosta.

- Keskustelu on lasten kengissä, jos on olemassa joko vain hullu rasisti tai sitten liian sinisilmäinen, ihmettelee Said Aden.

Vastaajat: Maahanmuuttajat haluavat muuttaa kulttuuriamme

Nettikyselyssä maahanmuuton rajoittamista haluavat ihmiset perustelivat kantaansa muun muassa sillä, että islaminuskoiset eivät sopeudu Suomeen, vaan haluavat muuttaa suomalaista tapakulttuuria.

- Näyttää siltä, että sopeutuminen suomalaiseen kulttuuriin on maahanmuuttajilla erittäin heikkoa. Määrää tulisi vähentää roimasti ja pitää parempaa huolta siitä pienemmästä määrästä, perustelee eräs vastaajista.

- Jokaisella on kotimaa. Jos tarvitsee mennä toiseen maahan, on elettävä sen maan kulttuuriperinteitä noudattaen. On myös palattava kotimaahansa, kun uhka- tai sotatilanne on ohi, yksi vastaajista sanoo.

Kulttuurierot myös esimerkiksi naisten kohtelussa tai suhtautumisessa seksuaalivähemmistöihin kirvoittavat mielipiteitä vastaajissa.

Vajaa kymmenen prosenttia, joka ei rajoittaisi islaminuskoisten maahanmuuttoa, perustelee kantaansa enimmäkseen uskonnonvapaudella. He haluavat antaa vainotuille ihmisille turvapaikan uskontoon katsomatta.

- Pelkästään uskonnon perusteella rajoittaminen tuntuu ajatuksena pöyristyttävältä, jopa näin uskonnottoman näkökulmasta. Sen sijaan erivapauksien myöntämiseen pitäisi vetää rajat. Maassa maan tavalla, perustelee eräs vastaajista.

Kyselyyn oli vastannut aamupäivällä yli 3000 lukijaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.