Mainos

Nettiherjat kävivät kalliiksi lahtelaismiehelle

Etelä-Suomen Sanomien verkkolehden keskustelu yltyi viime talvena liian pilkalliseksi ja henkilökohtaiseksi. Vuonna 1944 syntynyt lahtelaismies sai maanantaina 25 päiväsakkoa kunnianloukkauksesta. Hän joutuu maksamaan halventavista ja valheellisista väitteistään heinolalaiselle pariskunnalle 5500 euroa ja lisäksi yli 2000 euroa hoito- ja asianajolaskuja.

Mies osallistui nettikeskusteluun kahdella nimimerkillä ja liki 30 kirjoituksella joulukuun 2007 ja helmikuun 2008 välillä. Mies valitti oikeudessa provosoituneensa itseensä kohdistuneista, nälvivistä teksteistä, jotka hän yhdisti tuntemaansa heinolalaisnaiseen.

Kirjoitukset yksilöivät naisen monin tavoin, ja ne käsittelivät muun muassa terveyttä, taloutta ja perhe-elämää. Nainen sairastui keskivaikeaan masennukseen ja joutui muutaman kuukauden sairauslomalle.

Aviomieskin on joutunut perheterapiaan, minkä lisäksi väärät väitteet ovat haitanneet muun muassa kotisivujen julkaisemista.

Oikeus määritteli kansliapäätöksessään korvaukset henkilövahinkoasiain neuvottelukunnan suosittelemaan liukumaan. Nainen saa yhteensä 4000 euroa tilapäisestä haitasta ja kunnianloukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä. Miehen kunnianloukkauskorvaukseksi tuli 1500 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.