Mainos

Netin terveyskirjasto säilyy avoimena

Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin netissä oleva terveyskirjasto säilyy kaikille avoimena palveluna myös tänä vuonna. Netin terveyskirjasto tarjoaa tutkittua ja ajanmukaista tietoa itsehoitoon. Sinne voi jatkossa syöttää myös omia tietojaan ja saada hoitosuosituksia.

- Terveyskirjastosta löytyy perustieto yleisimmistä terveyteen, oireisiin ja sairauksiin liittyvistä asioista, kertoo Kustannus Oy Duodecimin toimitusjohtaja Pekka Mustonen.

- Terveyskirjasto antaa avun itsehoitoon tai kehottaa hakeutumaan tietyssä ajassa terveydenhoitajan tai lääkärin vastaanotolle. Viime vuonna tehdyn kävijätutkimuksen mukaan noin neljännes terveyskirjaston käyttäjistä ilmoitti kirjaston tietojen vähentäneen merkittävästi heidän tarvettaan ottaa yhteyttä terveyskeskukseen, Mustonen jatkaa.

Kysely toteutettiin terveyskirjaston www-lomakkeella. Toukokuussa 2007 toteutettuun kyselyyn vastasi 8 602 ihmistä.

Terveyskirjastoa kehitetään edelleen Sitran ja Raha-automaattiyhdistyksen tuella. Kirjastoon tuotetaan lisää tietoa erityisesti pitkäaikaissairauksista ja kansalaisille tarjotaan jatkossa mahdollisuus syöttää järjestelmään omia henkilökohtaisia terveystietojaan.

Syötettyjen tietojen perusteella voidaan antaa yksilöllisempää terveysneuvontaa, henkilökohtaisia hoitosuosituksia ja riskiarviointeja.

- Kirjautumalla terveyskirjastoon käyttäjä voi hyödyntää muitakin kirjaston lisäpalveluita, kuten tietokantaa lääkityksen sopivuudesta ja henkiseen hyvinvointiin liittyviä mittareita. Kirjastosta voi myös saada tiettyihin oireisiin, tutkimuksiin ja sairauksiin liittyvät suositukset automaattisesti luettaviksi, Pekka Mustonen kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.