Mainos

Nesteen tytäryhtiön varajohtaja surmattu Pietarissa

Neste Oy:n pietarilaisen tytäryhtiön varatoimitusjohtaja Valeri Mandrikin surmattiin tänään kesäasunnollaan Pietarin ulkopuolella.

Neste Oy ilmoitti turvallisuusasiantuntijoidensa tutkivan tapausta yhteistyössä Venäjän viranomaisten ja Suomen Pietarin-konsulaatin kanssa.

Teolle ei ole toistaiseksi löytynyt motiivia, sanottiin Nesteen tiedotteessa. Pietarin viranomaisilta on saatu vain tieto, että Mandrikin oli surmattu Karjalan kannaksella sijaitsevalla kesäasunnollaan. 53-vuotias Mandrikin oli Nesteen tytäryhtiön ZAO Neste Saint-Petersburgin varatoimitusjohtaja.

"Täysi mysteeri"

Viestintäjohtaja Matti Saarisen mukaan tytäryhtiöllä ei ole ollut turvallisuusongelmia eikä sen työntekijöitä ole uhkailtu.
-Merkkejä mistään tällaisesta ei ole ollut, hän sanoi tänään. Surmaa tutkiva Pietarin poliisi on vaitonainen tapauksen yksityiskohdista. Varakonsuli Urmas Rinteen mukaan rikoksen selvittely on toistaiseksi alkutekijöissään.

Venäjällä on viime vuosina surmattu lukuisia liikemiehiä, ja rikokset ovat useimmiten jääneet selvittämättä. Pietarissa surmattiin heinäkuun lopussa kaksi varustamon johtajaa. Hiljattain salamurhan uhriksi joutui myös Pietarin varapormestari Mihail Manevitsh.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.