Mainos

Neste lisää tuotantoaan

Neste ilmoitti tänään lisäävänsä Porvoon jalostamolla vähäpäästöisen ns. citydieselin tuotantoa noin miljoonalla tonnilla vuodessa. Tuotannon lisäys merkitsee 170 miljoonan markan investointeja.

Toimialajohtaja Veli-Matti Ropposen mukaan Neste on jo nyt Euroopassa merkittävä vähäpäästöisten liikennepolttoaineiden tuottaja.

-Viime vuonna Nesteen tukkumyynnistä yli puolet oli ympäristöä vähemmän kuormittavia öljytuotteita, lähinnä reformuloitua bensiiniä ja citydieseliä, hän sanoi.

Ropposen mukaan ekokilpailukyvyn vahvistaminen on nimetty yhdeksi Nesteen liiketoimintastrategian päämääräksi. Yhtiö on tehnyt vuodesta 1994 dieseliä ja bensiiniä, jotka täyttävät Euroopan parlamentin ehdottamat muutokset EU:n polttoainedirektiiviin vuodelle 2000.

ympäristö- raportti julkistettiin

Neste julkisti myös ympäristöraporttinsa, joka on järjestyksessä kuudes. Raportti koskee 56 toimipaikka kymmenessä maassa eri puolilla maapalloa. Koko konsernin kattavan ympäristöraportin lisäksi tänä vuonna julkaistaan erilliset jalostamoiden ja suurimpien kemian tehtaiden raportit sekä öljytoimialan ympäristökatsaus.

Nesteen pyrkimyksenä on saada valtaosa tuotannostaan ympäristösertifioiduksi. Tuotannossa on myös pyrkimyksenä päästä tilanteeseen, jossa ympäristöön ei pääse vuotoja. Viime vuonna sattui 22 vahinkotapausta, joissa neste- ja kaasumaisia aineita pääsi ympäristöön. Ainemäärä oli noin 200 kuutiota. Nesteen mukaan vuodoista ei aiheutunut merkittäviä ympäristöhaittoja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.