Nepalin kuningasperhe surmattu

Nepalissa suuri osa kuningasperheestä on saanut surmansa, kun kruununprinssi Dipendra (kuvassa) tulitti yöllä Suomen aikaa perhettään illallisella.

Kuningaspari ja ainakin kuusi muuta kuningasperheen jäsentä sai surmansa Kathmandussa viime yönä, kun kruununprinssi Dipendra ampui kuningasperhettä ja yritti tappaa myös itsensä.

Dipendra on sairaalassa koomassa. Hänet on nimetty maan uudeksi kuninkaaksi. Mutta koska Dipendra on koomassa, on edesmenneen kuninkaan veli, prinssi Gyanendra julistettu maan sijaishallitsijaksi.
Nepalin kuninkaallinen tragedia alkoi prinssi Dipendran ja kuningattaren erimielisyyksistä prinssin tulevasta puolisosta.

Nepalin sisäministeri luonnehtii tapahtunutta kansalliseksi katastrofiksi.

Prinssi oppinut mies

Runoutta rakastava 29-vuotias Dipendra on kuolleiden vanhempiensa kuningas Birendran ja kuningatar Aiswaryan vanhin poika. Hän kävi koulunsa pääkaupunki Kathmandussa, mutta opiskeli myöhemmin muun muassa maantietoa Britanniassa Eton Collegessa.

Dipendra palveli maansa armeijassa, ja hänet nimitettiin vuonna 1990 everstiksi. Hän on myös suorittanut helikopterilentolupakirjan isänsä tapaan.
(MTV3-STT-AFP-REUTERS)

Lue myös:

    Uusimmat