Nemirovsky siirtyy Ilveksestä Jokereihin

SM-liigan Jokerit on hankkinut Ilveksestä laitahyökkääjä David Nemirovskyn. Nemirovsky hankittiin paikkaamaan joukkueesta lähteneen Frank Banhamin jättämää aukkoa. Kanadalainen teki loppukauden kattavan sopimuksen.

Sport FM haastatteli asiasta Jokerien toimitusjohtajaa Matti Virmasta. Virmasen mukaan Jokerit oli jo kolmisen viikkoa etsinyt korvaajaa takaisin Pohjois-Amerikkaan lähteneelle Frank Banhamille. Vaihtoehdoista SM-liigaa tehokkaasti tahkonnut Nemirovsky katsottiin parhaaksi.
- Olemme katselleet paljon vaihtoehtoja. Sopimus Ilveksen ja Nemirovskyn kanssa tehtiin eilen, odotamme hänen paikkaavan Banhamin jättämää aukkoa. Nemirovskyhän on pelannut SM-liigaa yli pisteen per peli tahtia.

Nemirovskyn maineesta kehnona puolustajana Virmanen ei ollut huolissaan.
- Raimo Summanen piti pitkän palaverin Nemirovskyn kanssa ja olemme vakuuttuneita, että hänen puolustuspelaamisensa riittää. Siirron taloudellista puolta Virmanen ei suostunut kommentoimaan Sport FM:lle. - En lähde spekuloimaan. Sen sanon, että olemme tyytyväisiä siirtoon. Muutenhan emme tietenkään olisi sitä tehneet.

Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo sanoo joukkueen tiedotteessa, että Nemirovskylle ei Ilves tässä tilanteessa ollut oikea ympäristö.

- Jokereiden kaltainen huippujoukkue on varmasti Nemirovskylle nyt oikea vaihtoehto. Tämä ratkaisu on molemmille osapuolille parempi. Ilves tarvitsee tällä hetkellä ennen kaikkea uhrautuvaa puolustuspelaamista ja yhtenäistä viisikkopeliä, korostaa Jalo.

Nemirovsky, 26, on kuluvalla kaudella ollut liigajumbona taapertavan Ilveksen tehomiehiä. Hän on koonnut pelaamissaan 20 ottelussa 17 tehopistettä (9 maalia + 8 syöttöä). Jokerit korjasi kanadalaisen riveihinsä heti, kun Ilves päätti vapauttaa hänet. Ilves kuittasi tapahtuneen tiedotteessaan sanomalla, että joukkueen ja pelaajan intressit eivät enää kohdanneet.

Nemirovskyllä on takanaan myös NHL-kokemusta. Hän aloitti jo 19-vuotiaana Florida Panthersin riveissä ja pelasi neljän kauden aikana yhteensä 91 ottelua. Tuona aikana hän teki 12 maalia ja kokosi 22 syöttöpistettä. Nemirovsky aloittaa uudessa seurassaan torstain liigakierroksella Lahdessa, jossa Jokerit kohtaa Pelicansin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat