Neljä nuorta turistia kuoli oudoissa olosuhteissa Turkissa – laiminlyövätkö hotellit turvallisuusjärjestelyjä?

Venäjä tutkii neljän nuoren turistin kuolemaa Turkissa. Venäläistytöt ovat menehtyneet erikoisissa olosuhteissa. Asiasta uutisoi muun muassa Yahoo News.

Ensimmäinen kuolema tapahtui neljän tähden Sunhill-hotellissa, kun 11-vuotiaan Alisan käsi juuttui hotellin uima-altaan pumppuun. Vaikka tyttö saatiin tapahtuneen jälkeen elvytettyä, hän vaipui koomaan ja kuoli 11 päivää myöhemmin.

Monet turistit ovat Yahoo:n mukaan vahvistaneet, ettei uimavalvojia ollut paikalla tapahtuman aikana, eikä hotelli ”tehnyt mitään” tytön pelastamiseksi.

Alisan traaginen kuolema nousi uutisotsikoihin useissa kansanvälisissä medioissa.

Kuolleiden joukossa myös 5-vuotias tyttö

Toinen kuolema tapahtui Turkin Alanyassa, kun 19-vuotias Olga oli hukkua Sealanya-vesipuistossa. Snorklaamassa ollut opiskelija kiskottiin rantaan, minkä jälkeen hänet kuljetettiin Venäjälle hoitoon. Nainen oli koomassa 12 päivän ajan ennen kuolemaansa.

Kolmas kuollut turisti oli 16-vuotias lapsimalli Sofiya, joka kuoli vatsakalvontulehdukseen. Hänen kuolemaansa epäillään liittyvän elinkauppaa, sillä teinitytön vanhemmat ovat väittäneet, että heidän tyttärensä sisäelimiä olisi varastettu. Tytön hoidosta vastannut sairaala on jyrkästi kieltänyt väitteet.

Viimeisin erikoinen kuolema tapahtui tämän viikon tiistaina, kun 5-vuotias Lyubov meni hotellin uima-altaaseen ilman uimarengastaan Antalyassa. Perhe oli juuri aloittanut lomansa viiden tähden Maya World Beach -hotellissa, kun valvomatta jätetty tyttö hukkui altaaseen.

– Uimavalvojia ei ollut uima-altaan läheisyydessä, tytön äiti kommentoi tragedian jälkeen.

Venäjän viranomaiset tutkivat tapauksia

Kuolemia yhdistää se, että kuolleet tytöt olivat kaikki venäläisturisteja ja se, etteivät he he eivät olleet tapahtumahetkellä riittävän valvonnan alla. 

Venäjällä on nimitetty tutkintaryhmä, joka selvittää nyt, laiminlöivätkö altaiden valvonnasta vastanneet henkilöt tehtäviään, ja oliko heitä tapahtumahetkellä paikalla tarpeeksi.

Venäläistyttöjen kuolemat ovat herättäneet keskustelua myös Ruotsissa, kun Expressen-lehti kirjoitti jutun aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat