Nyt paljastui uusi turistikohde, josta raportoidaan mystisistä sairastumisista – 20-vuotiaan naisen kuolema nosti esiin kymmenet pelottavat kokemukset

Useat turistit ovat saaneet erikoisia oireita ja vammoja lomaparatiisissa Meksikossa. Asiasta kertoo muun muassa ruotsalaislehti Aftonbladet, joka perustaa tietonsa osin amerikkalaisen The Journal Sentinel -julkaisun tietoihin.

Meksikolaisesta lomakohteesta Playa del Carmenissa on tapahtunut mediatietojen mukaan useita erikoisia sairastumisia, joiden syytä nyt selvitetään. Lomailijat ovat esimerkiksi menneet tajuttomiksi ja menettäneet muistinsa. 

Viranomaiset uskovat, että laiton viina, jossa on ollut suuria määriä metanolia, voi olla oireiden taustalla. 

Alkukesästä Suomessakin puhutti tapahtumat Dominikaanisessa tasavallassa, jossa on tapahtunut myös useita erikoisia sairastumisia ja kuolemia.

Aihe nousi otsikoihin, kun kolme yhdysvaltalaista turistia kuoli viikon sisällä Dominikaanisessa tasavallassa sijainneessa luksushotellissa. Tarkat kuolinsyyt ovat selvittämättä.

Huhtikuussa puolestaan kaksi amerikkalaista turistia menehtyi toisessa erillisissä hotelleissa. Viime kesänä kaksi amerikkalaista kuoli niin ikään hotelleihinsa.

Lisäksi kolme muuta amerikkalaista turistia väittää, että heidät myrkytettiin hotellissa Dominikaanisessa tasavallassa.

Kaikkien menehtyneiden kuolinsyystä ei ole tarkkaa tietoa, mutta julkisuudessa liikkuu nyt väitteitä, että useaan tapaukseen liittyisi hotellihuoneiden minibaarit ja niistä juodut drinkit.

Abbeyn kohtalo kirvoitti keskustelun

Tapahtumat saivat alkunsa, kun The Journal Sentinel kertoi tapahtumista, jotka sattuivat tammikuussa vuonna 2017.

Tuolloin amerikkalainen Abbey Connor ja hänen veljensä löytyivät tajuttomina luksushotellin uima-altaasta. 

Veljen henki saatiin pelastettua, mutta Abbey kuoli vammoihinsa. Heidän tiedettiin juoneen alkoholia aamupäivän aikana, mutta määrän ei uskottu olleen niin suuri, että se olisi johtanut tajuttomuuteen. 

Connorin perhe on nostanut oikeusjutun halutessaan selvittää, mitä heidän tyttärelleen tapahtui. 

Useita mystisiä sairastumisia

Kirjoituksen jälkeen lehti sai yli 200 yhteydenottoa ihmisiltä, jotka kertoivat näkemyksiään ja kokemuksiaan kyseisestä lomapaikasta. Monen mukaan esimerkiksi hotelleissa tarjoiltu alkoholi ei ollut kunnossa. 

Moni kertoi menettäneensä tajuntansa juotuaan baarissa tarjottua juomasekoitusta, jossa oli jägermeisteria ja coca colaa.

Kaksi pariskuntaa kertoi matkustaneensa lomalle yhdessä ja sairastuneensa pahasti juotuaan margaritoja, jotka sisälsivät tequilaa. Yksi naisista vältti pahoinvoinnin ja oireilun, ja hän kertoo juoneensa toista juomaa.

Eräs vastavihitty pariskunta heräsi eräänä päivänä sairaalassa. He eivät muistaneet mitään sen jälkeen, kun olivat nauttineet drinkit. 

Lisäksi alueella kerrotaan tapahtuneet monia hukkumiseksi laskettuja onnettomuuksia, joiden olosuhteet ovat kuitenkin olleet epäselvät. 

Virallisesti kukaan ei tiedä, mikä turistien sairastumiset on aiheuttanut.

Meksikon viranomaisten kerrotaan kuitenkin tehneen ratsioita kahteen laittomaan tislaamoon, jotka ovat valmistaneet muun muassa tequilaa. Tutkimuksissa on selvinnyt, että yrityksen valmistama juoma sisälsi poikkeuksellisen suuret määrät metanolia. 

Aftonbladet kysyi ruotsalaisilta matkanjärjestäjiltä, ovatko he tietoisia alueen tapahtumista ja onko heillä tietoa pohjoismaalaisten turistien sairastumisista. 

Esimerkiksi matkanjärjestäjä TUI:n edustaja kertoo, ettei heille ole tullut tietoja sairastumisista. He kuitenkin aikovat mediatiedustelun jälkeen seurata tilannetta tarkemmin. 


Lue myös:

    Uusimmat