Perheensä uima-allasturmassa menettänyt äiti ei niele poliisin selityksiä ja vaatii uutta tutkintaa – "On selvä, että jotain hyvin outoa tapahtui"

Brittiperheen isä ja kaksi lasta hukkuivat hotellin uima-altaaseen Espanjan Aurinkorannikolla. 0:29

Kaksi lastaan ja aviomiehensä traagisessa uima-allasonnettomuudessa Espanjan Aurinkorannikolla menettänyt brittinainen vaatii tapauksen tarkempaa tutkimista. Hän on eri mieltä poliisin kanssa, jonka mukaan hukkumiset johtuivat uimataidon puutteesta.

Lähes koko perheensä jouluaattona menettäneen Olubunmi Diyan mielestä hotellin uima-altaassa oli jotakin vikaa. Hänen mukaansa hukkuneet osasivat uida.

Diyan lakimies Javier Toro sanoi BBC:n haastattelussa, että allas pitäisi tutkia vielä toisen asiantuntijan toimesta. Perhe ei tyydy selitykseen, että kyseessä oli pelkkä tapaturma.

– On hyvin harvinaista, että kolme ihmistä kuolee keskelle uima-allasta. Varsinkin, kun kyseessä on pitkä ja roteva mies. On selvä, että jotain hyvin outoa tapahtui ja sitä pitää tutkia, Toro sanoi. 

Veli ja isä menivät pelastamaan 9-vuotiasta tyttöä

Perheen 52-vuotias isä sekä 9-vuotias tyttö ja 16-vuotias poika menehtyivät Club La Costa World -hotellin uima-altaaseen. Altaassa oli myös 14-vuotias tyttö, joka pelastui.

Espanjan poliisin mukaan perheen kolme lasta olivat uimassa altaalla, kun heidän vanhempansa olivat ottamassa aurinkoa.

Tämän hetken tietojen mukaan 9-vuotias tyttö oli ilmeisesti joutunut vaikeuksiin uima-altaan syvässä päädyssä, jonka jälkeen hänen veljensä ja isänsä olivat yrittäneet pelastaa hänet.

Altaalla ei ollut uimavalvojaa. Hotellin henkilökunta saapui paikalle ja yritti elvyttää uhreja tuloksetta.

Poliisin mukaan altaan syvimmässä kohdassa on vettä noin kaksi metriä. Poliisin mukaan hukkuneet eivät osanneet uida kunnolla.

Vikaa pumppujärjestelmässä epäiltiin ensin

Aluksi hukkumisten syyksi epäiltiin vikaa altaan vesipumppujärjestelmässä, jonka arveltiin imeneen uimareita veden alle.

Pumpusta löytyi 9-vuotiaan tytön uimalakki, mutta poliisin mukaan laitteistosta ei kuitenkaan löytynyt vikaa. Myös hotellin mukaan uima-altaan vesijärjestelmä toimi normaalisti.

Lue myös:

    Uusimmat