Isä ja kaksi lasta hukkuivat uima-altaaseen jouluaattona Aurinkorannikolla – poliisi selvittää, onko altaan pumppujärjestelmä aiheuttanut traagisen onnettomuuden

Kolme saman perheen jäsentä hukkui uima-altaaseen hotellissa Espanjan Aurinkorannikolla jouluaattona. Poliisit tutkivat muun muassa altaan pumput, sillä niiden aiheuttamia onnettomuuksia on sattunut ennenkin, kertoo Sky News.

Britannialaisen perheen yhdeksänvuotias tytär oli ilmeisesti joutunut vaikeuksiin vedessä, jonka jälkeen hänen 52-vuotias isänsä ja 16-vuotias veljensä olivat yrittäneet pelastaa hänet.

Heidät löydettiin elottomina Club La Costa World -hotellin altaasta. Ensiapuhenkilöstö oli paikalla nopeasti, mutta uhreja ei saatu pelastettua.

Sukeltajat löysivät pikkutytön hatun vesipumpusta, kertoo BBC. Tähän mennessä mitään vikaa ei kuitenkaan ole löydetty.

– Tutkijat ovat ottaneet mukaansa [vesi]pumppujärjestelmän, jotta voivat katsoa moottoreista, onko tapahtunut jonkinlainen sähköinen tai mekaaninen vika, paikallinen radiokanava kertoo.

Vesipumput imaisivat koulupojan sisäänsä 10 vuotta sitten

Vielä ei kuitenkaan ole tietoa, mikä surullisen tragedian on voinut aiheuttaa. Jos vika on ollut pumpuissa, onnettomuus ei ole ainutlaatuinen.

Vuonna 2009 britannialainen 14-vuotias koulupoika hukkui thaimaalaisessa vesipuistossa, kun hän oli sukeltanut etsimään pohjaan pudonneita uimalasejaan.

Veden pumppausjärjestelmä oli imaissut hänet putkiston sisälle, The Guardian kertoi tuolloin. Pojan isä oli hätääntynyt, kun poikaa ei löytynyt altaasta.

Vesipuiston henkilökunta ei aluksi ottanut tosissaan isän hätää, koska eivät uskoneet tuollaisen onnettomuuden olevan mahdollista. Lopulta pojan ruumis löytyi, kun huoltomiehet avasivat vesiportin pumppuhuoneessa.

Myös Turkissa sattui surullinen onnettomuus viime vuonna, kun venäläinen 12-vuotias tyttö kuoli hänen kätensä jäätyä jumiin uima-altaan pumppausjärjestelmään.

Hotellin vieraat järkyttyneitä: "Oli vain hiljaisuutta"

Aurinkorannikolla tragedian kohdanneen perheen oli tarkoitus viettää viikko suositussa lomakohteessa, ja suunnata takaisin Britanniaan ensi perjantaina. Onnettomuus tapahtui jouluaattona, eli heidän lomansa puolivälissä.

Club La Costa World sijaitsee suomalaistenkin suosimien Fuengirolan ja Malagan kaupunkien lähellä.

Hotelli on tiedotteessaan sanonut, ettei poliisitutkimuksissa altaasta tai hotellin toimintatavoista ole löydetty syytä onnettomuudelle.

Hotellin muut asukkaat ovat tapahtumista järkyttyneitä. Britannialainen 23-vuotias Tanya Aamer kertoo Sky Newsille olleensa paikalla onnettomuuden tapahtuessa ja nähneensä valkoisilla lakanoilla peitellyt ruumiit altaan reunalla.

– Tunnelma kävellessäni ohi oli sanoinkuvaamaton, Aamer kuvailee.

– Tietenkään emme ole olleet tällaisessa tilanteessa koskaan ennen, joten me vain aloimme kävellä hitaammin hämmentyneinä siitä, mitä näimme. Ja kun vihdoin ymmärsimme, oli vain hiljaisuutta, ei puhetta tai muuta sellaista.

Uutista päivitetty kello 16.05: Lisätty maininta pikkutytön hatusta vesipumpussa ennen ensimmäistä väliotsikkoa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja