Neljä lävistystä, joita lävistäjä ei suosittele ottamaan: "Jos et ole tarkkana…"

Tatuointeja otetaan muotivillitysten mukana 12:44
KATSO MYÖS: Moni ottaa tatuointeja osana villitystä. Tatuoinnin tulisi olla jokaiselle "oma juttu", ei muiden matkimista, sanoo tatuointiartisti Niina Nyqvist.

Lävistäjä kehottaa miettimään kahdesti, ennen kuin hankit nämä neljä lävistystä.

Ammattilävistäjä Marie  jakoi TikTok-tilillään huippusuositun videon, jossa varoittaa neljästä eri lävistyksestä. Sydneyssä, Australiassa lävistäjänä työskentelevällä Mariella on huonoja lävistysideoita käsittelevällä videollaan yli yhdeksän miljoonaa katselukertaa. Videosta uutisoi muun muassa New York Post.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Smiley

Ensimmäinen lävistys, joka saa Marien käsittelyssä kylmää kyytiä on niin kutsuttu smiley-lävistys. Smiley on ylähuulen ja ikenien välissä olevaan jänteeseen kiinnitettävä lävistys. Nimi johtuu siitä, että se näkyy yleensä vain hymyillessä.

Smileyssa on useita riskitekijöitä. Ensinnäkin se saattaa vahingoittaa ikeniä, mikäli rengasta ei kiinnitetä oikein. Sen lisäksi metalli hiertää vasten etuhampaita ja voi vaurioittaa hammaskiillettä, kertoo Healthline. Myös tila huulten ja ikenien välillä kerää herkästi ruuanmuruja, minkä takia bakteereilla on otolliset mahdollisuudet lisääntyä lävistyskohdassa.  

Microdermalit

Marie ei myöskään suosittele hankkimaan niin kutsuttuja microdermaleita lonkkien yläpuolelle alaselkään selkärangan kummallekin puolelle. Microdermal voi näyttää lävistykseltä, joka on ikään kuin liimattu ihoon kiinni. Lävistyksessä on implantin kaltainen ihon alle asennettava pieni kantaosa. Ihon läpäisevään tappiin voi kiinnittää erilaisia koruja.

Healthline varoittaa useista eri terveysriskeistä, jotka on yhdistetty microdermal-lävistyksiin. Ellei lävistystä ole teetetty täysin steriilissä ympäristössä, on niissä korkea tulehdusriski. Kyseinen lävistys voi myös aiheuttaa arpeutumista ja väärin asennettuna paikallisia kudosvaurioita.

Surface

Myöskään surface-lävistykset eivät saa Marielta mairittelevia kommentteja. Surface-lävistys tarkoittaa lävistystä tasaisella ihoalueella, jossa ei ole normaalin lävistyksen mahdollistavaa ulkonemaa.

Erityisesti niskan alueen lävistykset ovat Marien mukaan ongelmallisia. Ne kasvavat usein ulos ja paranemisprosessi on hidas. Iho saattaa myös turvota voimakkaasti lävistämisen jäljiltä.

Dimple

Poskeen lävistettävät dimple -lävistykset eivät myöskään ole Marien mieleen.

– Poskilävistykset eivät parane helposti, koska lävistetty alue on jatkuvassa liikkeessä. Eli aina, kun syöt tai puhut, lävistyskin liikkuu, Marie kertoo.

Kyseinen lävistys sijoitetaan poskeen esimerkiksi hymykuopan kohdalle poskiluun alapuolelle.

– Jos et ole tarkkana syödessäsi, saatat vahingossa puraista koruun ja jopa murtaa hampaasi, Marie varoittaa.

Koska poskessa lävistyskoru on jatkuvassa liikkeessä, on Marien mukaan todennäköistä, että poskilävistys aiheuttaa arpeutumista.

–  Jos se ei parane kunnolla, lävistyksestä jää arpikudosta poskeesi, Marie kertoo.

Mielipiteet jakautuivat

Marien seuraajat jakaantuivat kahteen kastiin. Toiset vähättelivät ammattilävistäjän varoituksia, kun taas toiset jakoivat omia epäonnisia lävistyskertomuksiaan.

– Minulla oli kerran smiley kahden viikon ajan. Sitten söin pizzaa ja se repäisi lävistyksen irti, eräs seuraajista paljasti.

Seuraajat olivat myös innokkaita jakamaan hyödyllisiä vinkkejä lävistyksiä harkitseville. Esimerkiksi muoviset korut saattavat säästää hampaiden kiillettä suussa olevien metallisten lävistyskorujen sijaan. Dermal-lävistysten kanssa suositellaan käyttämään laastareita, jotka suojaavat lävistystä.

– Kunhan muistan käyttää laastareita suojana pukeutuessani farkkuihin ja korkeavyötäröisiin housuihin, dermalini eivät aiheuta minulle minkäänlaista harmia. Rakastan niitä, mutta niistä täytyy muistaa pitää huolta, eräs seuraaja muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat