Neljä asiaa, jotka vaikuttavat aineenvaihduntaasi

Aineenvaihduntasi toiminta on kiinni paljon muustakin kuin ravinnosta ja liikunnasta.

Jos olet vähemmän jaloillasi ja syöt enemmän, saatat kerryttää vararengasta ympärillesi. Huonot elämäntavat hidastavat aineenvaihduntaa, jolloin painonhallinta on yhä vaikeampaa. Katso mitkä yllättävät asiat vaikuttavat hyvinvointiisi.

1. Ruokasi ei ole tarpeeksi tulista

Punainen chili hillitsee yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan ruokahalua. Tutkimukseen osallistuneet kertoivat, että he kokivat itsensä kylläisemmäksi ja söivät jopa 30 prosenttia vähemmän kuin he, jotka söivät ruokansa ilman punaista chiliä. Chilin sisältämä kapsaisiini nopeuttaa aineenvaihduntaa, vähentää sellaista hormonitoimintaa, joka kasvattaa ruokahalua ja erittää nälkää vähentävää stressihormonia.

2. Istut paljon

On selvää, että istumatyö kuluttaa vähemmän energiaa kuin työ, jossa liikut jatkuvasti. Istumatyön haittoja voi ehkäistä muuten terveellisillä elämäntavoilla ja liikkumalla paljon, mutta muutama asia kannattaa pitää mielessä. Jos istuu yli kolme tuntia päivässä, riski kohonneisiin kolesteroliarvoihin ja sairastua diabetekseen ja sydän- ja verisuonisairauksiin kasvaa huomattavasti.

3. Et pese kasviksiasi kunnolla

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan kasviksien viljelyssä käytetyillä tuholaistorjunta-aineilla on yhteys ylipainoon ja metaboliseen oireyhtymään. Tutkimuksessa havaittiin, että torjunta-aineet tarttuivat rasvakudokseen, jossa ne aiheuttivat tulehduksia ja vaikuttivat aineenvaihduntaan. Muista siis pestä kaikki kasviksesi huolellisesti ja suosi luonnonmukaisin menetelmin viljeltyä ruokaa.

4. Et pese käsiäsi riittävästi

Tutkijat ovat löytäneet yhteyden adenovirus-36 -nimisen viruksen ja ylipainon välillä. Vaikuttaa siltä, että virus muuttaa kantasoluja rasvasoluiksi. Käsien pesu on muutenkin äärimmäisen tärkeää, mutta ehkä tämän tiedon jälkeen laiskempikin saippuankäyttäjä muistaa panostaa puhtauteen.

Lähde: Today Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja