Nelinkertaisen olympiavoittajan huoltaja pidätettiin dopingskandaaliin liittyen – asui useita vuosia yhdessä kohupaljastuksia tehneen Johannes Dürrin kanssa

Sveitsiläinen Blick kertoo, että maastohiihdon nelinkertaisen olympiavoittaja Dario Colognan huoltotiimin jäsen pidätettiin kuulusteluja varten. Cologna ei itse liity pidätykseen. 

Huoltotiimin jäsen oli tehnyt yhteistyötä Colognan kanssa viime kaudesta lähtien. Hänet pidätettiin kuulusteluja varten, jonka jälkeen hänet päästettiin lähtemään.

Innsbruckin syyttäjänviraston edustaja Hansjörg Mayr kertoi, että Colognaa ei epäillä mistään. Huoltaja oli aikaisemmin töissä Colognan suksivalmistaja Fischerillä, jossa hän työskenteli dopingista kärähtäneen Johannes Dürrin kanssa. He asuivat Blickin mukaan useita vuosia yhdessä.

Sveitsin hiihtoliitto kertoi, että pidätys tuli heille yllätyksenä. 

– Kuulustelun syynä oli hänen työtaustansa ja se ei liity millään tavalla hänen nykyiseen työtehtäväänsä. Emme tällä hetkellä ole saaneet yhteyttä häneen, jotta voisimme vahvistaa tiedon. Toivomme asialle nopeaa selvitystä. Hän tuli viime marraskuussa täyttämään vapaata paikkaa ja on työskennellyt Colognan sekä muiden urheilijoiden kanssa, liitto kertoi tiedotteessa.

Cologna antoi oman lausuntonsa Seefeldin dopingskandaalista helmikuun lopulla.

– Se on todella surullista, että tällaista tapahtuu. Se on huonoksi lajille. Hyvä asia on kuitenkin se, että kaikki pääsevät näkemään, kuinka heidät otetaan kiinni, Cologna sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat