Mainos

Nelinkertainen maailmanmestari piilotteli syöpädiagnoosiaan seitsemän kuukauden ajan: "Olen niin väsynyt ajattelemaan, että kaikki olisi hyvin"

10:00
Videolla tuorein Tulosruutu.

Neljä kertaa maailmanmestaruutta juhlinut uintitähti Ruotsin Emma Igelström on kärsinyt kivuista viimeisen seitsemän kuukauden ajan. Nyt hän kertoo Instagram-tilillään, että hänellä on kohdussa kasvain.

Urallaan bulimiastakin kärsinyt ja kirjan aiheesta kirjoittanut Igelström piti taukoa uinnista 2000-luvun alkupuolella. Hän kärsi tuolloin bulimian lisäksi alkoholismista. Igelström yritti sairauden jälkeen paluuta uintiin, mutta joutui lopettamaan uransa vuonna 2005, vain 25-vuotiaana. 

– Olen niin väsynyt ajattelemaan, että kaikki on hyvin koko ajan. Olen taistellut seitsemän kuukautta. Ne ovat olleet elämäni pisimmät kuukaudet. Hoidossa kului enemmän aikaa, kuin olin itse kuvitellut. Tiesin kuitenkin, että jotain on vialla. Tunnen kehoni niin hyvin. Muutaman viikon päästä paska lähtee pois. Minulla on kasvain kohdussani. Hyvälaatuinen sellainen, sanovat lääkärit. En pelkää kasvaimia. Sen pelko ei ole haastavaa, ei sitten tippaakaan, Igelström kirjoitti.

Igelström kertoo julkaisussaan, että on käynyt läpi sädehoidon sekä voimakkaan kipulääkityksen. Hän näkee nyt itse valoa tunnelin päässä.

– Ainoa asia, jota toivon, on se, että voin herätä aamulla ja tuntea oloni pirteäksi, iloiseksi ja vailla kipua. Tiedän, että se päivä tulee, enkä ole odottanut mitään muuta niin kauan. Olen niin iloinen niistä ihmisistä, jotka ovat läheisyydessäni juuri nyt, olette parhaita! Toivon, että kaikki te kunnioitatte päätöstäni olla kommentoimatta asiaa enempää. Kunnioituksesta itseäni sekä läheisiäni kohtaan. Sen aika tulee myöhemmin, Igelström päättää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja