Näyttelijättäreltä intiimi paljastus kiitospuheessa

Jodie Foster palkittiin Golden Globe -gaalassa Cecil B. DeMille -elämäntyöpalkinnolla.

Aina yksityisyyttään tarkasti vaalinut 50-vuotias näyttelijätär yllätti ja sai yleisön kyyneliin avoimella ja rohkeallakin kiitospuheellaan.

Puheessaan Jodie Foster puhui seksuaalisuudestaan, pojistaan sekä äidistään, joka sairastaa dementiaa.

– Kun nyt olen täällä ripittäytymässä, minulle tuli pakottava tarve sanoa jotain, mitä en kunnolla ole koskaan julkisuudessa sanonut, hän aloitti hymyillen.

– Nyt tulee ilmoitus, josta olen aika hermostunut – mutta en varmastikaan yhtä hermostunut kuin tiedottajani. Aion kertoa sen, ääneen ja ylpeästi. Olen eronnut, hän totesi.

Yleisö osoitti tukeaan Fosterille ja hänen ystävänsä Mel Gibson vihelsi komeasti pöydästään.

– Tämä ei ole mikään virallinen kaapista ulostulopuhe, sillä tulin ulos jo noin tuhat vuotta sitten kivikaudella – niinä hyvin vanhanaikaisina aikoina, joina haavoittuvainen pieni tyttö uskaltautui avautua luotettaville ystäville, perheelle, työkavereille ja lopulta ylpeänä kaikille, jotka tunsivat hänet.

– Mutta nyt minulle on kerrottu, että kaikkien julkisuuden henkilöiden odotetaan kunnioittavan yksityisyyttään lehdistötilaisuuksilla, omalla hajuvedellä ja tosi-tv-sarjalla, hän heitti.

Seuraavaksi Foster kiitti ex-naisystäväänsä Cydney Bernardia, jota hän kuvaili elämänsä sielunsiskoksi ja parhaaksi ystäväkseen 20 vuoden ajalta, sekä kahta poikaansa.

– Kiitos, Cyd. Olen todella ylpeä modernista perheestämme ja kahdesta upeasta pojastamme, Charliesta ja Kitistä, jotka ovat syyni olla elossa ja kehittää itseäni, hän sanoi ja sai 12- ja 14-vuotiaat poikansa hymyilemään ylpeinä yleisössä.

Koskettavin osuus puheesta oli kuitenkin vielä tulossa. Gaalavieraat liikuttuivat kyyneliin, kun Foster puhui kauniisti 84-vuotiaasta dementiaa sairastavasta äidistään Evelyn Almondista.

– Rakasta, rakastan, rakastan sinua ja toivon, että kun sanon tämän kolme kertaa, se jotenkin maagisesti menee sydämeesi, täyttää sinut ilolla ja riemulla ja tiedät, että teit jotain hyvää tässä elämässä, Foster aloitti.

– Olet mahtava äiti. Vie se mukanasi sitten, kun täältä lähdet, hän jatkoi kyynelsilmin.

Foster vihjaili puheessaan myös aikeistaan siirtyä urallaan uusiin haasteisiin. Takahuoneessa hän kuitenkin kumosi huhut näyttelemisen lopettamisesta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja