Näytelmäkirjailija Anna Krogerus sai Kritiikin Kannukset

Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Kannukset -tunnustus myönnetään vuosittain merkittävän taiteellisen läpimurron tehneelle taiteilijalle.

Näytelmäkirjailija ja dramaturgi Anna Krogerus on saanut Kritiikin Kannukset -palkinnon näytelmästään Rakkaudesta minuun.

Suomen arvostelijain liiton mielestä Krogeruksen näytelmällä on merkittävä sija uuden kotimaisen draaman esiinmarssissa.

- Krogeruksen tapa tuoda asiat esiin on raikas; näytelmän huumori ja symboliikka herättävät paremmin kuin syytökset. Rakkaudesta minuun kestää sanojensa varassa ilman konstailua ja elää mielessä vielä esityksen jälkeen, Suomen arvostelijain liitto perustelee.

Rakkaudesta minuun sai kantaesityksensä Suomen kansallisteatterissa tammikuussa. Näytelmä alkaa siitä, kun murrosikää lähestyvä Sylvia kysyy aineessaan, mitä on hyvä ihmisyys, miten kaukana siitä ollaan ja millä keinoin sitä onnistutaan lähestymään.

Arvostelijain liiton mielestä nuoren näkökulman kautta näytelmään tulee koskettavuutta ja poikkeuksellisesta herkkyyttä. Sen mukaan näytelmä ohjaa vanhempia ymmärtämään paremmin aikuisuuden kynnyksellä olevia lapsiaan ja avaa samalla näkökulmia hyvään vanhemmuuteen.

Suomen arvostelijain liitto on vuodesta 1962 myöntänyt Kritiikin Kannukset -tunnustuksen vuosittain merkittävän taiteellisen läpimurron tehneelle, lähinnä nuorelle taiteilijalle.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat