Mainos

Naturan täydentämisestä 11 muistutusta

Natura 2000 -verkoston 13 laajennusehdotuksesta on jätetty kaikkiaan 11 muistutusta ja 37 alueen suojeluperusteen täsmennyksestä kaikkiaan 178 muistutusta. Muistutuksiin vastataan maaliskuun puolivälin jälkeen, kun ministerityöryhmä on ne käsitellyt. Valtioneuvostokäsittely ajoittuu näillä näkymin loppukevääseen, arvioidaan ympäristöministeriössä.

Ympäristöministeriö valitsi kaikkiaan noin viidensadan laajennusehdotuksen joukosta Natura-ehdotukseensa seitsemän uutta suojelualuetta sekä esitti kuutta aluetta laajennettavaksi. Täydentämisehdotuksesta järjestetty kuuleminen päättyi viime viikolla. Sen aikana jätettiin uusista alueista kaikkiaan yhdeksän muistutusta ja laajennusalueista kaksi muistutusta.

Samanaikaisesti kuultiin asianosaisia myös ympäristöministeriön ehdotuksesta täsmentää 37 alueen suojeluperustetta myös linnustonsuojelulla. Näistä alueista jätettiin tässä kuulemisessa kaikkiaan 178 muistutusta. Eniten eli 60 muistutusta jätettiin Tammelan kunnassa sijaitsevasta Torronsuosta. Saaristomeren alueesta jätettiin 25 muistutusta.

Vastineesta voi vielä jättää huomautuksen

Uusien muistutusten käsittely kestää alueellisissa ympäristökeskuksissa noin kaksi viikkoa, minkä jälkeen ne esitellään ministerityöryhmässä. Muistutuksissa esitettyihin vaatimuksiin ja kysymyksiin vastataan maaliskuun puolivälin jälkeen, kun ministerityöryhmä on ne käsitellyt. Vastineestakin voi vielä jättää huomautuksen ympäristöministeriölle ennen kuin asia esitellään valtioneuvostolle.

Valtioneuvoston päätöksen ajankohta riippuu valmistelun loppuvaiheen etenemisestä, mutta näillä näkymin se ajoittuisi loppukevääseen. Suomen ja monen muunkin jäsenmaan ehdotukset Natura 2000 -alueiksi ovat myöhässä. Suomi sai tammikuun puolivälissä EU:n komissiolta jo kolmannen muistutuksen asiasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.