Mainos

Naton varottava laajentumispuheitaan

Saksan apulaisulkoministerin Helmut Schäferin mielestä Naton tulee nykyistä paremmin ottaa huomioon Venäjää kiusaavat turvallisuushuolet. Schäfer sanoi Moskovassa, että Nato-maiden kannattaa tällä hetkellä olla hiljaa ensimmäisen vaiheen jälkeisestä sotilasliiton laajenemisesta.

Venäjällä vierailevan Schäferin mukaan Venäjä on edelleen erittäin loukkaantunut Naton suunnitelmista ottaa sotilasliittoon mukaan uusia jäseniä Keski- ja Etelä-Euroopasta. Puheet sotilasliiton laajenemisen jatkumisesta Madridissa heinäkuussa pidettävän tapaamisen jälkeen voivat tässä vaiheessa lisätä Venäjän ja Naton välistä jännitystä.

Saksan apulaisulkoministeri ehdottaa, että Nato pitäisi hengähdystauon Madridin neuvottelujen jälkeen ennen kuin sotilasliitto alkaa valmistella uutta laajentumiskierrosta.

Moskova vastustaa edelleen ankarasti entisten neuvostotasavaltojen liittymistä Natoon. Venäjä hyväksyy niin sanotun ensimmäisen laajentumiskierroksen, mutta Moskovassa ei luonnollisesti riemuita entisten liittolaisten Puolan, Tshekin ja Unkarin todennäköisen Nato-jäsenyyden takia.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.