Mainos

Naton ulkoministerit: Ilmaiskuja jatketaan

Naton ulkoministerit ovat kokoontuneet Brysseliin pohtimaan Kosovon kriisiä. Maajoukkoja ei harkita lähettäväksi Kosovoon. Ne tulisivat liian kalliiksi, ja miehistötappiot olisivat suuret. Australia torjuu vakoilusyytteet.

Naton mukaan ministerit ovat yksimielisiä Jugoslavian vastaisten ilmaiskujen jatkamisesta. Kokouksessa pohditaan todennäköisesti myös maajoukkojen lähettämistä.
Nato jatkoi ilmaiskujaan Jugoslaviassa ja Belgradissa kuultiin aamuyöllä useita räjähdyksiä.

Albanian rajalla taisteluita

Tilanne on kiristymään päin Jugoslavian ja Albanian rajalla. Albania on pyytänyt Natolta apua serbitykistön tuhoamiseen Alabanian rajan lähettyvillä.

Jugoslavian ja Albanian rajalla on ollut tulitusta, jossa on Albanian uutistoimiston mukaan kuollut kaksi siviiliä ja haavoittunut useita. Jugoslavian mukaan Albania on jo sekaantunut Kosovon puolella tapahtuviin taisteluihin ja lähettänyt rajan yli apua Kosovon albaanikapinallisille.

Nato ei lähetä maajoukkoja.

Maajoukkojen lähettäminen Kosovoon tulisi liian kalliiksi, sanoo Yhdysvaltain varapresidentti Al Gore. Goren mukaan operaatio vaatisi sata-tuhatta sotilasta, ja kaatuneita saattaisi tulla paljonkin, sillä taisteluja käytäisiin talosta taloon ja kylästä kylään.

Australia torjui Jugoslavian vakoiluväitteet

Australia kuittasi tänään "järjettömiksi" Jugoslavian väitteet, joiden mukaan kaksi australialaista avustustyöntekijää olisi syyllistynyt vakoiluun Jugoslavian alueella.
Ulkoministeri Alexander Downer sanoi vaatineensa serbiviranomaisten pidättämien australialaisten välitöntä vapauttamista.

Australian CARE-järjestölle työskennelleet Steve Pratt ja Peter Wallace pidätettiin vajaa kaksi viikkoa sitten Kroatian ja Jugoslavian rajalla.
Pratt esiintyi sunnuntai-iltana Jugoslavian televisiossa ja tunnusti syyllistyneensä vakoiluun. Hän myös tuomitsi Naton ilmaiskut Jugoslaviaa vastaan.

Ulkoministeri Downerin ja CARE-järjestön mukaan Jugoslavian viranomaiset ovat pakottaneet Prattin tekemään julkisen tunnustuksen.
(MTV3-STT-DPA-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.