Mainos

Naton joukkoja syytetään prostituution ylläpidosta Bosniassa

Espanjan tiedustelupalvelu on lehtitietojen mukaan saanut selville, että Naton johtamat joukot ovat Bosniassa pakottaneet tyttöjä prostituutioon.

Naton pääsihteeri Javier Solana sanoi lauantaina, ettei väitteen tueksi ole riittävästi tietoja. Espanjalainen El Mundo -lehti kertoi, että prostituutiotoimintaa johtivat pääosin italialaiset sotilaat yhdessä bosnialaisen rikollisjoukon kanssa. Se paljastui vuosi sitten, mutta toimintaa on silti jatkettu.

Lehden mukaan 12-14-vuotiaita tyttöjä on pakotettu prostituutioon Sarajevossa kansainvälisen vakauttamisjoukon pohjoisessa prikaatissa, joka on italialaisten johtama. Portugalilaisten ja egyptiläisten sotilaiden kerrottiin käyttäneen tyttöjä hyväkseen satunnaisesti.

Bosnian rauhansopimuksen siviilipuolta valvova Carlos Westendorp epäili niin ikään syytöksiä, mutta sanoi selvittävänsä asiaa. Italian puolustusministeriö kiisti syytökset täysin.

Espanjan tiedustelupalvelun selvityksen mukaan bosnialaislapsia vedettiin prostituutioon uhkauksin ja rahaa lupaamalla, lehti kertoi. Selvityksessä kerrottiin myös, että Mostarissa toimivat ranskalaissotilaat ovat myyneet pieniä määriä huumeita siviileille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.