Mainos

Nato: Venäjä rikkonut kansainvälistä oikeutta

Nato syyttää Venäjää kansainvälisen oikeuden rikkomisesta.

Naton ulkoministerit sanovat yhteisessä julkilausumassaan, ettei Nato voi jatkaa normaalia kanssakäymistä Venäjän kanssa ennen kuin se on vetänyt kokonaan sotilasjoukkonsa pois Georgiasta.

Naton pääsihteerin Jaap de Hoop Schefferin mielestä Venäjä ei ole noudattanut hyväksymäänsä rauhansuunnitelmaa Georgiassa. Nato syyttää Venäjää myös kansainvälisen oikeuden rikkomisesta.

- Mikään yhteistyö Venäjän kanssa ei voi jatkua normaaliin tapaan nykyoloissa. Niin kauan kun Venäjän joukot miehittävät suuria alueita Georgiaa en usko, että Nato-Venäjä-neuvosto voisi kokoontua millään tasolla, sanoo Jaap de Hoop Scheffer.

- Olemme noteeranneet Naton ilmoituksen, ettei Nato-Venäjä-neuvosto todella tapaa millään tasolla, totsei Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov.

Britannian ulkoministeri David Miliband katsoo, ettei Venäjä ole pitänyt lupauksiaan. Milibandin mukaan konflikti vahingoittaa Venäjän luotettavuutta kansainvälisenä toimijana. Hän pitää tärkeänä kuitenkin sitä, ettei Venäjää eristetä.

Nato aikoo lisäksi tiivistää suhteitaan Georgiaan. Naton edustajien mukaan sotilasliitto perustaa Georgian kanssa erityisen komission, jossa keskustellaan yhteisistä huolenaiheista.

Venäjä syytti Natoa venäläisvastaisuudesta ja Georgian agressiivisuuden tukemisesta. Protestina Venäjä peruutti osallistumisensa Itämeren jokavuotiseen sotaharjoitukseen.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.